A milli kadın voleybol takımımız, 2026 FIVB Milletler Ligi yarı finalinde ev sahibi Çin ile karşı karşıya geldi. Tüm yurttaki spor tutkunlarının ekran başında nefesini tutarak izlediği mücadelede ay yıldızlı ekibimiz, rakibini 3-0 gibi net bir skorla geçerek finale yükselme başarısı gösterdi. Ülke genelinde büyük bir sevinç dalgası yaratan bu tarihi galibiyet, takımımızın uluslararası arenadaki sarsılmaz gücünü bir kez daha kanıtlarken, vatandaşların şampiyonluğa olan inancını da zirveye taşıdı. Sporda elde edilen bu üst düzey başarı, sadece voleybolseverleri değil tüm halkı ortak bir gururda birleştirdi.

Melissa Vargas fırtınası esti ve rakibe set verilmedi
Karşılaşmanın başlama düdüğünden son anına kadar oyunun kontrolünü elinde tutan millilerimiz, ev sahibi Çin'e kendi seyircisi önünde hiçbir sette şans tanımadı. Zorlu geçmesi beklenen bu stresli mücadeleyi 25-21, 25-15 ve 25-20 biten set sonuçlarıyla oldukça rahat bir şekilde kazanan takımımız, sahadan mutlak bir üstünlükle ayrıldı. Maça adeta damgasını vuran isim, ürettiği 24 sayıyla sahanın en skorer oyuncusu unvanını kazanan Melissa Vargas oldu. Yıldız oyuncunun durdurulamaz hücumları ve takımın kusursuz işleyen savunma kurgusu sayesinde şampiyonluk yolundaki en büyük engellerden biri daha rahatlıkla aşılmış oldu.
Şampiyonluk kupa yolunda finaldeki rakip Brezilya
Elde edilen bu görkemli zaferin ardından tüm ülkenin dikkati tamamen şampiyonluk kupasına kilitlendi. Millilerimiz, altın madalya yolundaki final maçında İtalya'yı 3-2 mağlup ederek finale çıkmayı başaran Brezilya ile kozlarını paylaşacak. Yarın Türkiye saati ile 14.30'da başlayacak olan bu dev şampiyonluk maçı, şimdiden tüm sporseverlerde büyük bir heyecan ve merak uyandırıyor.