Fenerbahçe, orta sahaya dünya çapında ses getirecek bir hamleye hazırlanıyor. Sarı-lacivertliler, Serie A temsilcisi Lazio forması giyen Fransız yıldız Mattéo Guendouzi için rekor bedelle anlaşmaya vardı.
Bonservis 30 Milyon Euro Seviyesinde
Gazeteci Yağız Sabuncuoğlu’nun aktardığı bilgilere göre Fenerbahçe, Guendouzi’nin transferi için Lazio ile bonuslar dahil yaklaşık 30 milyon euro karşılığında el sıkıştı. Tarafların, oyuncuyla 4,5 + 1 yıllık sözleşme konusunda da anlaşma sağladığı belirtildi.
İtalya Basını Detayları Doğruladı
İtalya’dan gelen haberlerde, transfer paketinin 28 milyon euro net bonservis + 2 milyon euro bonus şeklinde yapılandığı ifade edildi. Ünlü transfer gazetecisi Gianluca Di Marzio da anlaşmanın bu rakamlar üzerinden ilerlediğini duyurdu. Guendouzi’nin yıllık maaşının ise 5 milyon euro seviyesinde olacağı öne sürüldü.
Süper Kupa’da Finale Giden Takım Belli Oldu...Fenerbahçe, Samsunspor'u 2 golle geçti
Süper Kupa Öncesi Fenerbahçe direktörü Tedesco Konuştu
Kulüp Tarihinin En Pahalı Transferi Olacak
Transferin resmiyet kazanması halinde Guendouzi, Fenerbahçe tarihinin en yüksek bonservis bedelli oyuncusu unvanını alacak. Sarı-lacivertlilerde daha önce rekor 22,5 milyon euro ile Kerem Aktürkoğlu’na aitti. Onu 19,5 milyon euro ile Youssef En-Nesyri, 18 milyon euro ile Dorgeles Nene ve 15 milyon euro ile Cengiz Ünder takip etmişti.
Guendouzi’nin Kariyeri
Güncel piyasa değeri 28 milyon euro olan Guendouzi; kariyerinde Lorient, Arsenal, Hertha Berlin, Marsilya ve Lazio formalarını giydi. Merkez orta saha ağırlıklı görev yapan Fransız futbolcu; ön libero ve box-to-box rollerde de etkili performansıyla tanınıyor. Lazio’da tüm kulvarlarda 110’un üzerinde maçta forma giyen Guendouzi, 6 gol ve 10 asistlik katkı sağladı. Fransa Milli Takımı’nda da 10’dan fazla A milli maçta görev aldı.