Fenerbahçe Spor Kulübü başkan adayı Hakan Safi, Antalya'da bir otelde düzenlenen özel programda Akdeniz Fenerbahçeliler Derneği üyeleri ve kongre üyeleriyle buluştu.
Yaklaşan seçim öncesinde kulübün hem kısa vadeli sportif başarılarını hem de uzun vadeli mali ve kurumsal hedeflerini açıklayan Safi, kongrenin sarı-lacivertli camianın geleceği açısından taşıdığı öneme dikkat çekti. Tüm kongre üyelerini demokratik haklarını kullanmak üzere sandığa gitmeye davet eden Safi, "Fenerbahçeli, her şartta kulübünün menfaatleri doğrultusunda hareket etmiştir, kongrede de oy verip herkesin aynı duruşu sergileyeceğinden eminim" dedi. Fenerbahçe'nin küresel marka değerini artıracak projeleri hayata geçirmeyi hedeflediklerini belirten Safi, kulübün ekonomik gücünü büyütecek adımlarla sportif ve ekonomik anlamda yeniden zirveye taşınacağını dile getirdi.

Tarihin En İddialı Kadrosu
Adaylık sürecine koşulsuz şekilde girdiklerini ve aylardır hem şampiyonluk hasretini sona erdirmek hem de kulübü geleceğe hazırlamak için çalıştıklarını vurgulayan Hakan Safi, mali yapıyı zorlamadan güçlü bir kadro kuracaklarını ifade etti.
Kürsüden taraftara seslenen Safi, "Aylardır Fenerbahçe'nin hem kısa vadede şampiyonluk hasretini gidermek hem de kulübümüzü 2050 yılına hazırlamak için projelerimizi geliştiriyoruz. Kısa vadede yapacağımız çok net. Fenerbahçe'nin nakit akışına zarar vermeden tarihin en iddialı kadrolarından birini kuracağız ve Fenerbahçe'yi şampiyon yapacağız. Bunun için ben ve arkadaşlarım finansal güce sahibiz" diye konuştu.
Milli futbolcu Kerem Aktürkoğlu'nun transfer sürecine de değinen Safi, "Türkiye'de olmayan bir şeyi yaptık. Kerem Aktürkoğlu transferini imaj hakları kontratıyla gerçekleştirdik. Geçen yıl da transfer gündemindeydi. Milli takımımızın önemli oyuncularından biri. Bu süreçte önemli çalışmalar yaptık. Fenerbahçemizin de kıymetli oyuncusu" dedi.
Kamuoyunda sıkça tartışılan transfer limitleriyle ilgili eleştirilere de yanıt veren Safi, "Nasıl geçmişte çözdüysek bu limit sorunlarını, ben sizlere söz veriyorum, hepsini tek tek çözeceğiz. Fenerbahçe'nin önünde hiçbir engel bırakmayacağız" ifadelerini kullandı.

'Real Madrid'i Geride Bırakacak' Gayrimenkul Projesi
Fenerbahçe'nin ekonomik bağımsızlığını kalıcı hale getirmek adına kulüp tarihinin en büyük gayrimenkul hamlelerinden birini gerçekleştireceklerini belirten Hakan Safi, Antalya'dan tüm Türkiye'ye projelerinin büyüklüğünü anlattı.
Safi, "Fenerbahçe Spor Kulübü tarihinin görmediği büyüklükte, 1 milyon metrekarelik yeni alanlar kazandıracağız. Bu alanları geliştirerek Fenerbahçe markası altında değerlendireceğiz. Buradan elde edilecek gelirlerin tamamı kulübümüze kalacak. Fenerbahçe'nin ekonomik gücünü çok daha farklı bir seviyeye taşıyacağız" dedi.
"Marka Değerini 1 Milyar Avroya Çıkaracağız"
Kulübün mevcut 350 milyon avro seviyesindeki gelirlerini önce 500 milyon avroya, ardından da 1 milyar avro seviyesine çıkarmayı hedeflediklerini belirten Safi, "Real Madrid'in üzerine çıkacağız. Real Madrid'in taraftar gücü de Fenerbahçe kadar güçlü değil hem. Fenerbahçe'nin büyüklüğünü yeniden tüm dünyaya göstereceğiz" sözlerini kullandı.

Yıldız Futbolcu Garantisi Verdi
Camia içerisinde yaşanan tartışmaların ve ayrışmaların artık son bulması gerektiğini, Fenerbahçe'nin rotasını tamamen geleceğe çevirmesi gerektiğini söyleyen Hakan Safi, sarı-lacivertli taraftarların en büyük özlemini dile getirdi.
Stadın koridorlarında yeniden Şampiyonlar Ligi müziğinin çalması gerektiğini belirten Safi, "Şampiyonlar Ligi müziğinin yeniden stadımızda çalınması lazım. Fenerbahçe'nin büyüklüğüne yakışan hedefler bunlar. Sürekli geçmişi konuşuyoruz ama artık geleceğini konuşmamız gerekiyor. Fenerbahçe'yi yeniden hak ettiği yere taşıyacağız" dedi.
Kulübün son yıllardaki sportif tablosunu ve ikinciliklerin başarı gibi sunulmasını eleştiren Safi, "Benim gençliğimde Fenerbahçe her alanda öndeydi. Şampiyonluk sayılarında da öndeydi, stadyumuyla da öndeydi. Bugün geldiğimiz noktada Fenerbahçe'ye ikinci olmak başarı gibi gösterilmeye çalışılıyor. Bu kulübün kaderi bu değil. 120 yıllık tarihimize yakışan hedefler için göreve talibiz" açıklamalarında bulundu.
Konuşmasının ardından salondaki üyelerin transfer sorularını yanıtlayan ve yabancı basının da kendilerini yakından takip ettiğini belirten Safi, "Zaten yabancı basın bizi takip ediyor, oradan da haber oluyor. Ama size ipucu verdim. 2 yerli, milli sporcu transfer edeceğiz. 2, belki de 3 dünya yıldızı getireceğim" dedi.
Başkan Adayı Hakan Safi, "Bu iş yürek işi, cesaret işi, iletişim işi. Tüm üyelerimizi sandıklara davet ediyoruz. Fenerbahçe'nin namusuna sahip çıkalım. Sandıktan çıkacak her sonuç başımızın tacıdır. Fenerbahçe için hayırlısı neyse o olsun" sözleriyle konuşmasını noktaladı.