Macaristan’ın Körmend kentinde gerçekleştirilen 2026 IBA21 Dünya Basketbol Şampiyonası’nda Türkiye'yi gururlandıran bir tablo ortaya çıktı. Ay-yıldızlı formayı terleten Down Basketbol Milli Takımı, turnuva boyunca sergilediği üstün performans ve azimle spor otoritelerinden tam not alırken, şampiyonayı gümüş madalya ile tamamlayarak ülkeye büyük bir sevinç yaşattı.

Finale Uzanan Başarı Yolculuğu
Körmend kentinin ev sahipliği yaptığı prestijli organizasyonda parkeye çıkan milli takımımız, turnuvaya fırtına gibi bir başlangıç yaptı. İlk maçında Finlandiya ile karşılaşan milliler, üstün bir oyun sergileyerek sahadan 30-12 gibi net bir skorla galip ayrıldı. Yarı final mücadelesinde ise ev sahibi Macaristan ile kozlarını paylaşan ay-yıldızlı ekip, seyirci baskısına rağmen rakibine şans tanımadı ve 29-11'lik skorla adını gururla finale yazdırdı. Şampiyonluk maçında güçlü rakibi Arjantin ile karşı karşıya gelen temsilcimiz, son saniyeye kadar büyük bir mücadele sergilemesine rağmen parkeden 23-18 mağlup ayrıldı ve bu sonuçla şampiyonayı dünya ikincisi olarak noktaladı.

Başkan Aydın'dan Tebrik Mesajı
Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın, elde edilen tarihi başarının ardından milli takımı tebrik ederek gurur dolu anları paylaştı. Şampiyona sürecini ve sporcuların performansını değerlendiren Aydın, "Macaristan’da ülkemizi başarıyla temsil eden Down Basketbol Milli Takımımızı, teknik ekibimizi ve antrenörlerimizi gönülden tebrik ediyorum. Sporcularımız turnuva boyunca büyük bir özveri ve mücadele ortaya koydu. Elde edilen dünya ikinciliği hepimiz için büyük bir gurur kaynağıdır" ifadelerini kullandı.
