Antalya’ya yakışmadı!

Antalyaspor Yönetim Kurulu, Akhisar Belediyespor maçında yönetim ve teknik direktör Mehmet Özdilek’i istifaya çağıran küfürlü tezahüratın Antalya şehrine yakışmadığını, fair-play anlayışına terk düştüğünü bildirdi.
Antalyaspor Yönetim Kurulu’nun açıklamasında şu görüşlere yer verildi: “Takımımızın Pazar günü Akdeniz Üniversitesi stadyumunda Akhisar Belediye Gençlik ve Spor kulübü ile yapmış olduğu müsabaka esnasında bazı taraftar gruplarının yapmış oldukları tezahüratların bir kısmı yönetimimizce tasvip edilmemiş olup, kulübümüzün ve camiamızın ilkeleri, spor etikleri, Fair-play anlayışı ve yürürlükteki ulusal ve uluslararası mevzuatla bağdaşmamakta bunun ötesinde Antalya şehrine yakışmayan ve düşündürücü mahiyettedir.
Ligin ilk yarısında Manisa da aşırı yağmur nedeniyle iptal edilen müsabaka esnasında, taraftarlarımızın bulunduğu kale arkası tribününün üstünün açık olması nedeniyle Akhisar BGSK taraftarlarının taraftarlarımızı kendi bulundukları üzeri kapalı tribüne tezahüratla davet etmeleri üzerine, yönetimler arasındaki görüşme ve güvenlik amirlerinin de müsaadesiyle bu takdire şayan davete icabet gerçekleşmiştir. Taraftarlar arasında bu tür özlemi duyulan ve gelişmiş batı toplumlarında normal telakki edilen davranış, haklı olarak spor medyası ve kamuoyunun övgüsüne mahzar olmuştur. Aşırı yağmur nedeniyle tehir edilen müsabakanın daha sonra oynanması esnasında da Akhisar BGSK yönetimiyle yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde, misafir takım taraftar bilet fiyatları da en asgari seviyede uygulanmıştır.
Tüm bu taraftarlar arasındaki takdire şayan ve özlemi duyulan davranışları takdir ile karşılıyoruz. Stadyumlarımızda taraftarların rakip takım seyirci ve futbolcularına güzel tezahüratlarda bulunması ve taraf gözetmeksizin futbolun güzel olan hareket, gol ve sonuçlarının takdir edilerek alkışlanması, bu güzel oyunu güzelleştiren ve geliştiren çok önemli faktörlerden bir tanesidir.
Ancak, müsabaka esnasında taraftarın kendi futbol takımının mağlubiyeti, rakip takımın galibiyeti için tezahürat yapmasının Fair-play ile bağdaştırılması hiçbir şekilde mümkün olmayıp, bu tür davranışlar yönetimimizin, kulübümüzün ve camiamızın etik anlayışı, prensipleri, görüş ve düşüncelerini kesinlikle yansıtmamaktadır. Kamuoyunun bilgisine arz ederiz.” (Haber Merkezi)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.