Ahmet Nur Çebi sponsorluk gelirleri hakkındaki iddialara cevap verdi

Beşiktaş eski Başkanı Ahmet Nur Çebi, Tüpraş ile yapılan stat isim sponsorluğu gelirlerinin eski yöneticilerin alacaklarına ödendiği iddialarını yalanladı.
Ahmet Nur Çebi sponsorluk gelirleri hakkındaki iddialara cevap verdi

Beşiktaş Kulübü eski Başkanı Ahmet Nur Çebi, Tüpraş ile yapılan stat isim sponsorluğunun gelirleri hakkındaki iddialara cevap verdi. Çebi, bu gelirlerin 3’te 2’sinin banka kredisine, 3’te 1’inin ise kulüp kasasına bırakıldığını belirtti.

Ahmet Nur Çebi sponsorluk gelirleri hakkındaki iddialara cevap verdi

Çebi, 16 Aralık 2023 tarihinde gerçekleştirilen divan kurulu toplantısında mevcut başkan Hasan Arat’ın söylediklerine cevap verdi. Arat’ın ‘Stat sponsorluk anlaşması karşılığı Tüpraş’tan tahsil edilen bedeller ile eski yöneticilerin kulüpten alacaklarının ödendiğini düşünüyoruz ve araştırıyoruz’ ifadesinin tamamıyla gerçek dışı olduğunu belirtti.

Çebi, Tüpraş’ın sponsorluk bedeli karşılığı yaptığı ödemelerin büyük bir kısmıyla banka kredi borçları ödendiğini ve bir kısmının da yeni yönetimin kullanabileceği şekilde banka hesaplarında mevcut halde bırakıldığını ifade etti. Ayrıca, Tüpraş’ın ödemelerinden hiçbir bedelin eski yönetici alacaklarına ödenmediğini, Tüpraş ödemelerinin 2/3’ünün banka kredisine, 1/3’ünün de yeni yönetimin kullanabileceği şekilde kasada bırakıldığını belirtti.

Beşiktaş Kulübü eski Başkanı Ahmet Nur Çebi, kulüp borçları ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından verilen cezalar hakkında açıklamalarda bulundu. Çebi, göreve geldiği anda ihtiyaç olan 6 ay gibi geçmiş sürede ödenmemiş borçların ödendiğini ve görev süresi sonunda hiçbir borç bırakılmadığını belirtti.

Çebi, TFF tarafından yöneticilere ve kendisine verilen cezaların yöneticiler tarafından ödendiğini ve kulüp kasasından hiçbir şekilde böyle bir bedel ödemediğini ifade etti1. Ayrıca, bu durumun Denetleme Kurulu tarafından incelendiğini ve rapor edildiğini belirtti.

Çebi, dört yıl önce başkanlığa yüzde 68 oylarıyla geldiğini ve Genel Kurulun ve camianın isteği üzerine son 10 yılın özel amaçlı incelemesini yaptırdığını belirtti. Çıkan raporun öncelikle hukuk bürosu tarafından analiz edildiğini ve gereğinin yapılması için özel bir hukuk bürosuna ve aynı zamanda ilgili bakanlıklara ve SPK’ye gönderildiğini ifade etti.

Çebi, Beşiktaş’ın eski oyuncusu Victor Ruiz’in pandemi döneminde hiçbir görüşme yapmadan liglerin tatil olduğu ve durumların belirsiz olduğu sıkıntılı günlerde kontratını feshederek gitmesi ile oluşan son davanın CAS’ta olduğunu belirtti. Kendisi dışında hiçbir oyuncunun yapmadığı haksız bir uygulama yapmış olduğunu ifade etti.

Çebi, Beşiktaş’ın hizmet etmek nefes aldığı sürece vazifesi olduğunu belirtti ve yanlış açıklamalar yapmadan önce tarafına da konuların sorulması dahil olmak üzere talep edecekleri hizmetleri vereceğini belirtti. Ayrıca, bu hususlarla ilgili ve bundan sonra yapılacak yalan yanlış haksız suçlamalarla ilgili olarak ilk Divan Kurulu toplantısı ile Mali Genel Kurul’da ve basına açıklama yaparak kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğini ifade etti.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.