Halk Buluşmasında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Zonguldak'ın emek, maden, ve kömürle özdeşleşen kimliğine dair önemli açıklamalarda bulundu.
Genel Başkan Yardımcısı ve Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, CHP Zonguldak İl Başkanı Devrim Dural ve CHP'nin Zonguldak Belediye Başkan Adayı Tahsin Erdem ile birlikte Zonguldak'ta gerçekleşen halk buluşmasına katılan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Türkiye'nin gerçek gündemine ışık tuttu.

'Emeği Savunuyoruz, Ölümü Değil; Yaşamı Savunuyoruz'
Özel, konuşmasına Kemal Özer'in 'Zonguldak' şiiriyle başlayarak, maden kazalarında hayatını kaybedenlerin anısına vurgu yaptı. Ölümü değil, yaşamı savunduklarını belirten Özel, maden işçilerinin güvenliği ve iş sağlığı konusundaki eksikliklere dikkat çekti. Almanya, Fransa, İngiltere gibi ülkelerde ölümlü maden kazalarının olmadığını hatırlatan Özel, 'Bu mesleğin fitratında var ölüm' diyenlere karşı çıkarak, yaşamı savunduklarını ifade etti.

Zonguldak'ın Emeklilerin Başkenti Olma Gerçeği
Maden ocaklarındaki kazaların ardından Zonguldak'ın emeklilerin başkenti olduğuna vurgu yapan Özel, hükümetin emekli maaşlarını kademe kademe düşürdüğünü dile getirdi. 2002 yılında en düşük emekli maaşının 26 bin lira olduğunu hatırlatan Özel, hükümetin bu rakamı adım adım azalttığını belirtti.
Özgür Özel: Erdal Beşikçioğlu akademiden değil beşikten komiser
