YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin kuruluşunun ardından Karadeniz’deki ilk mitingini Trabzon’da gerçekleştirdi. Havalimanında coşkulu bir kalabalık tarafından karşılanan Özel, Trabzon’un ardından Rize, Artvin ve Giresun’u da ziyaret edeceğini duyurdu. Özel, açıklamalarında partinin yalnızca bir muhalefet hareketi olmadığını, doğrudan iktidara hazırlandığını vurguladı.
"Çözüyoruz Demeye Geldik"
Özgür Özel, Trabzon'daki buluşmada yaptığı konuşmada, geçmişteki sıkıntıların geride bırakıldığını ve yeni bir dönemin başladığını ifade etti. Karadeniz’in sorunlarını yıllardır dile getirdiklerini belirten Özel, artık sorunları konuşmakla kalmayıp çözüm üretmek için sahada olduklarını söyledi:
YENİ Parti’nin bir parti olsun diye değil, halkın sorunlarını çözmek ve iktidara gelmek amacıyla kurulduğunu belirtti.
Partinin yalnızca CHP’lilerin değil; tüm demokratların, milliyetçilerin, muhafazakarların, Lazların ve Kürtlerin ortak evi olduğunu vurguladı.
Fındık ve çay üreticilerinin yaşadığı ekonomik zorluklara dikkat çekerek, uygulanan taban fiyatların piyasa gerçekleriyle bağdaşmadığını ve üreticinin korumasız bırakıldığını dile getirdi.
Emeklilere ve Halkın Geneline Çağrı
Hükümetin ekonomi politikalarını ve açıklanan açlık sınırlarını eleştiren Özel, emeklilerin yaşadığı geçim sıkıntısına değindi. Emekli maaşlarının asgari ücret seviyesine ve ardından kademeli olarak daha yüksek oranlara çıkarılacağını taahhüt etti. Konuşmasının sonunda Trabzon halkına ve tüm vatandaşlara birlik ve dayanışma çağrısında bulunarak, yeni dönemin hep birlikte inşa edileceğini belirtti.