Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Samsun'da katıldığı "Gençlik Buluşmaları" programında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Gençlerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Türkiye'nin uluslararası arenadaki görünürlüğü ve ev sahipliği yapacağı önemli etkinlikler hakkında da bilgiler verdi.
Antalya COP 31 Zirvesine Hazırlanıyor
NATO'daki silah hediyesinin ardından dünya liderlerinin tepkilerine ilişkin bir soruyu yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, uluslararası organizasyonlara dair gelecek planlarından bahsetti. Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi (BMİDÇS) 31. Taraflar Konferansı'nın (COP 31) Antalya'da düzenleneceğini açıklayan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Şimdi tabii COP 31 inşallah Antalya'da bunu gerçekleştireceğiz. Onun hazırlıkları vesaire tabii yapılıyor. Ve burada Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Guterres ile eşimin görüşmeleri falan olmuştu. Onların da destekleriyle bu süreci yürüttük. Bu süreci işlettik. Ama iyi bir konuma da hamdolsun geldik. Bundan sonraki süreçte inşallah Birleşmiş Milletler camiası içerisinde de bizim sıfır atık konusundaki adım bayağı yer tutmuş oldu. İnşallah Antalya bu işte zirve yapılan yer olmuş olacak."