Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
17°
Akdeniz Gerçek | Siyaset | Emeklilerin Ekonomi Çilesi Bitmiyor!

Emeklilerin Ekonomi Çilesi Bitmiyor!

İstanbul'da Ramazan Bayramı'nda ekonomik sıkıntılar yükselişte. Yurttaşlar, geçim zorluğu ve iş bulma sorunlarıyla mücadele ediyor.

İstanbul'da Ramazan Bayramı'nda ekonomik sıkıntılar yükselişte. Yurttaşlar, geçim zorluğu ve iş bulma sorunlarıyla mücadele ediyor.

Emeklilerin Ekonomi Çilesi Bitmiyor!

İstanbul'da yaşayanlar, Ramazan Bayramı'nda ekonomik sıkıntıların arttığına dair şikayetlerini dile getiriyor. Emekliler, artan giderler karşısında geçim sıkıntısı çekerken, gençler de iş bulma zorluğuyla karşı karşıya kalıyor. Kentin farklı noktalarından vatandaşlar, bayramın yalnızca geleneksel değil, aynı zamanda ekonomik açıdan da zorluğunu paylaşıyor.

İstanbul'da Bayram Trafiği ve Ekonomik Sıkıntılar

İstanbul'un kalabalık semtlerinden biri olan Mecidiyeköy'de, bayramın ilk gününde dahi ekonomik zorluklar hissediliyor. ANKA Haber Ajansı, kent trafiğini kaydederken, yurttaşlar da yaşadıkları ekonomik sıkıntıları paylaşıyor.

Geçim Sıkıntısı: Emeklilerin Gözünden

Bir emekli, geçmiş bayramları hatırlatarak, ekonomik zorluklara dikkat çekiyor. Asgari ücretin altında bir emekli maaşıyla geçinmek zorunda kalan bir yurttaş, yaşadığı sıkıntıları şu sözlerle ifade ediyor:

"İki oğlumu üniversitede okuttum, biri Amerika'da. Şimdi emekli maaşıyla geçinemiyoruz. Bir oğlum kirada zaten, elimden geldiğince ona yardım etmeye çalışıyorum. Eskiden birikim yapabiliyordum, ev, araba alabiliyordum. Şimdi ise zorlanıyoruz. Bayram alışverişi yapamadık, kız torunlarımı giydiremedim. Durum çok zor."

Emekli Hayatında Kriz: Gelir Düzeylerinin Yetersizliği

Başka bir emekli, çalıştığını ve emekli olduğunu belirtirken, yaşadığı ekonomik krizi dile getiriyor. Emeklilerin maaşlarının yetersiz olduğunu belirten bu yurttaş, "Bugünkü şartlarda 10 bin liranın hiçbir değeri kalmadı. Sadece mutfak masrafına yetmiyor. Emeklinin maaşından kısmak çözüm değil" diyor.

Eğitimde Zorluklar: Akademisyenlerin Gözünden

Azerbaycan'dan gelen bir akademisyen, gençlerin eğitim ve iş bulma konusundaki zorluklarına dikkat çekiyor. Türkiye'deki ekonomik krizin, özellikle uzak ülkelerden gelen öğrencileri etkilediğini vurgulayan Abdurahmanlı, "Öğrencilerin bilet masrafları ve staj olanakları konusunda sıkıntı yaşadığını görüyorum. Türkiye'deki iş olanakları da çok sınırlı. Devletin planlamalarını uzun vadeli yapması gerekiyor" şeklinde konuşuyor.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız