CHP'nin Çankaya Belediye Başkan Adayı Hüseyin Can Güner ‘İkinci Yüzyılın Çankaya Projeleri’ni Tanıttı

CHP'nin Çankaya Belediye Başkan Adayı Hüseyin Can Güner, Ankara'da bulunan bir restoranda düzenlenen iftar programında gazetecilerle bir araya geldi. Güner, yaptığı konuşmada, “Çankaya Belediyesi olarak hem hukuki olarak mevzuata uygun görev ve yetki alanımızda hem de belediye bütçesine uygun şekilde vatandaşlarımızın yaşamına ne katabiliriz anlayışıyla bu projeleri geliştirdik” şeklinde ifade etti.
"Beş Yılda 10 Yeni Kreş Yapmayı Taahhüt Ediyoruz"
Kreşlerle ilgili olarak toplumdan olumlu geri dönüşler aldıklarını dile getiren Güner, "Çankaya bu konuda örnek bir belediye olarak gösteriliyor. Şu anda 15 kreşimiz bulunmakta. Önümüzdeki beş yıl içinde bu 15 kreşi 25'e çıkarmayı ve beş yılda 10 yeni kreş yapmayı taahhüt ediyoruz. Bu kapsamda ekolojik kreşler veya gece kreşleri gibi yeni modelleri de planlıyoruz" dedi.
"Çankaya'da En Az 3 Yurt İçin Çalışmalarımızı Hızlandırıyoruz"
Çankaya'da 13 üniversiteye ev sahipliği yapıldığını belirten Güner, "300 bine yakın üniversite öğrencisi ve genç nüfusla Çankaya'da gençlerin daha aktif olacağı, Çankaya'ya renk katacakları bir dönemi hayal ediyoruz. Şu anda doğrudan Çankaya Belediyesi tarafından yönetilen bir yurt yok maalesef, ancak bu büyük bir ihtiyaç. Hem vatandaşlarımızdan hem de gençlerden gelen ortak bir talep oldu. Bu nedenle önümüzdeki beş yıl içinde en az 3 yurt hedefi koyduk ve bu hedefe ulaşmak için çalışmalarımızı hızlandırıyoruz" şeklinde konuştu.
"Emekli Kampüsü Modeli Hayata Geçirilecek"
Emekliler için şu anda "bahar evleri"nin hizmet verdiğini vurgulayan Güner, "Çankaya'da emekli lokallerini artırma talebine cevap vereceğiz. 'Emekli Kampüsü' adını verdiğimiz farklı bir konseptte tasarlanmış, içerisinde hobi bahçeleri gibi doğa ve tarım ile iç içe olunacak alanları bulunan bir emekli kampüsü modelini hayata geçireceğiz" dedi.
Güner, konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. Bir gazetecinin belediye başkanı olması halindeki ilk önceliğini sorması üzerine Güner, "Halk lokantaları konusunda hızlı adımlar atacağız. İlk olarak hayata geçireceğimiz uygulama belki de bu olacak" ifadelerini kullandı. Partisi tarafından Çankaya Belediye Başkan Adayı olarak açıklanmasının zamanında olup olmadığı ve bu durumun bir dezavantaj olup olmayacağına ilişkin bir soruya ise Güner, "Zamanında açıklanmamış olması benim için bir dezavantaj olarak görünmüyor" şeklinde cevap verdi.
Kaynak:İHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.