Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
21°
Akdeniz Gerçek | Siyaset | CHP'den 4 Mayıs Çıkartması: 81 İlde Sahaya İniliyor

CHP'den 4 Mayıs Çıkartması: 81 İlde Sahaya İniliyor

Cumhuriyet Halk Partisi, 4 Mayıs itibarıyla 81 ilde eş zamanlı başlayacak dev bir saha operasyonuyla erken seçim fitilini ateşliyor. Parti Meclisi toplantısında alınan kararlar doğrultusunda; Özgür Özel ve Mansur Yavaş’ın "ortak hareket" vizyonuyla tüm muhalif unsurların tek çatı altında birleştirilmesi hedeflenirken, yüz binlerce sandık görevlisi de ilk kez seçim günü gelmeden sahaya inerek vatandaşla buluşacak.

Cumhuriyet Halk Partisi, 4 Mayıs itibarıyla 81 ilde eş zamanlı başlayacak dev bir saha operasyonuyla erken seçim fitilini ateşliyor. Parti Meclisi toplantısında alınan kararlar doğrultusunda; Özgür Özel ve Mansur Yavaş’ın "ortak hareket" vizyonuyla tüm muhalif unsurların tek çatı altında birleştirilmesi hedeflenirken, yüz binlerce sandık görevlisi de ilk kez seçim günü gelmeden sahaya inerek vatandaşla buluşacak.

KAYNAK: Haber Merkezi
CHP'den 4 Mayıs Çıkartması: 81 İlde Sahaya İniliyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Türkiye siyasetinde taşları yerinden oynatacak yeni stratejisini kamuoyuyla paylaştı. Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında gerçekleştirilen ve yaklaşık 7 saat süren kritik Parti Meclisi (PM) toplantısının ardından, partinin 4 Mayıs itibarıyla 81 ilde eş zamanlı olarak sahaya ineceği açıklandı.

Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan CHP Sözcüsü Zeynel Emre, partinin yeni dönem yol haritasını tarih vererek ilan etti. 4 Mayıs günü başlayacak olan saha çalışmaları kapsamında MYK üyeleri, PM üyeleri ve milletvekilleri halkla buluşarak "ülkenin gerçeklerini" birinci elden anlatacak.

Zeynel Emre, sadece yönetim kadrolarının değil, sandık görevlilerinin de sürece dahil edildiğini belirterek şu detayları paylaştı:

""Yeni bir hukuki destek ve izleme grubu oluşturacağız. Ve bir hukuki rehberlik ve raporlama, bunun iletişimini yapacağız vatandaşlarımızla. Biz bütün bu saldırılar karşısında gerek partinin yetkilileri gerek partinin seçmenleri, üyeleri büyük bir kararlılık ve bütünlük içerisinde, cesaretle bize karşı yürütülen ve ülkedeki esasında milli iradeye yönelik tehdide karşı, darbe girişimine karşı kararlılıkla mücadele etmeye devam edeceğiz."

“En son gerçekleştirdiğimiz kurultay sonrasında parti yönetiminde diğer partilerle ilişkileri sağlayacak, görüşmeler ve iletişimi sağlayacak bir genel başkan yardımcılığı oluşturulmuştu. Biz bunu içinde bulunduğumuz dönem için önemsiyoruz çünkü burada farklı görüşlerin siyasette olduğu gibi yarışmasından ziyade, mevcut iktidarın, halk oyuyla iktidara gelen iktidarın halk oyuna rağmen gitmemek için direndiği bir dönemdeyiz. O nedenle Türkiye'de Cumhuriyete sahip çıkanların, demokrasinin varlığına inananların tüm siyasi partilerin bir arada ittifak içerisinde hareket etmesi önemli, bu kapsamda da bazı çalışmalar içerisinde olacağız.”

"Cumhuriyet Halk Partisi olarak sahaya iniyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi 4 Mayıs günü itibariyle 81 ilde saha çalışmasına başlayacak. Bu kapsamda elbette ki yürüyen davalarda nöbet usulüyle, mecliste nöbet usulüyle arkadaşlarımız görevlerini gerçekleştirecekler ama Merkez Yönetim Kurulu üyeleri, Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri, Parti Meclisi üyeleri, Cumhurbaşkanı aday ofisindeki arkadaşlarımız sahadaki il ve ilçe başkanlıklarının koordinesiyle birlikte halkımızla buluşacağız ve ülkenin gerçeklerini anlatacağız. Yaşadıklarımızı birinci elden kendileriyle paylaşacağız."

"Sandıklarda görevli olarak 196.000 sandık görevlimiz var. Bu 196.000'in önemli bir kısmını güncelledik. 186.000'inin tekrar görev yapacak şekilde iletişime geçildi, görevlendirmeler yapıldı. Bunlar içerisinde de 106.000 sandık görevlisi kendi sandık saha bölgesi içerisinde görevlendirilen arkadaşlarla birlikte aktif bir şekilde saha çalışmasına katılacak. Ve bunun bir sonraki seçime kadar sürmesini hedefliyoruz. Yani Cumhuriyet Halk Partisi yüz binlerce görevlisiyle birlikte 81 ilde bir dahaki seçim ortamına kadar, ki biz bir an evvel seçimin gelmesi için de gerekli çalışmayı, çabayı sergilemeye devam edeceğiz, orada sandık görevlilerimizle birlikte, parti yetkililerimizle birlikte emanetin asıl sahibine gerçekleri anlatacağız."

Muhalefette "Büyük İttifak" Formülü: Özel ve Yavaş’tan Ortak Vizyon

CHP’nin yeni stratejisinin merkezinde sadece saha çalışmaları değil, aynı zamanda geniş tabanlı bir muhalefet bloğu oluşturma hedefi yer alıyor. Genel Başkan Özgür Özel ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın gerçekleştirdiği görüşmelerde, toplumdaki değişim talebinin netleşmesi için muhalefetin "birlikte hareket etmesi" gerektiği kararına varıldı.

Bu kapsamda CHP, tüm muhalif unsurları tek bir çatı altında birleştirebilecek bir formül üzerinde çalışıyor. Yeni kurulan "Diğer Partilerle İlişkiler Genel Başkan Yardımcılığı" aracılığıyla; ortak hukuk komisyonları kurmak, mitinglerde birlikteliği sağlamak ve sahada ortak hareket etmek gibi stratejik başlıklar hayata geçirilecek.

Milli İrade Tehdidine Karşı "Hukuki İzleme Grubu"

Hükümetin demokratik süreçlere karşı direnç gösterdiğini savunan Zeynel Emre, milli iradeye yönelik tehditlere karşı yeni bir mekanizma kurduklarını açıkladı. CHP bünyesinde oluşturulacak olan "Hukuki Destek ve İzleme Grubu", hem vatandaşlara hukuki rehberlik yapacak hem de olası hak ihlallerini raporlayarak kamuoyuyla paylaşacak.

Siyasette sadece farklı görüşlerin yarışmasının ötesinde, cumhuriyete ve demokrasiye sahip çıkan tüm yapıların bir arada hareket etmesinin "hayat memat meselesi" olduğunu vurgulayan Emre, erken seçim talebinin de sahadaki ana gündem maddesi olacağının sinyallerini verdi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız