CHP Tarım ve Hayvancılığı Geliştirme Yolunda Kararlı

CHP Tarım ve Hayvancılık Politikalarını Açıkladı: Üreticilerin Yanında Olmaya Kararlı!
CHP Tarım ve Hayvancılığı Geliştirme Yolunda Kararlı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi için kapsamlı bir yol haritası hazırladıklarını belirterek, partilerinin iktidara gelmesi durumunda tarım ve hayvancılığı öncelikli alanlardan biri haline getireceklerini vurguladı. Ancak beklemeye tahammüllerinin olmadığını dile getiren Adem, mevcut iktidarın beceriksizliği ve kayıtsızlığının ülkeyi daha fazla sorunla karşı karşıya bıraktığını ifade etti.

CHP'li Belediyeler Tarım ve Hayvancılığı Destekleme Kararı Aldı

CHP Tarım ve Orman Bakanlığından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, CHP'li belediyelerin tarım ve hayvancılık sektörlerini desteklemek için seferberlik başlatacaklarını duyurdu. Adem, yaptığı açıklamada, CHP'li belediyelerin tarımsal üretimin her aşamasında çiftçilerin yanında olacağını, tohum temini, gübre desteği, sulama altyapısı gibi konularda çözümler üreteceklerini belirtti. Hayvancılık sektöründe ise yem fiyatlarındaki dalgalanmaların önüne geçilmesi, hayvan hastalıklarıyla mücadele ve modern hayvancılık tesislerinin kurulması öncelikleri arasında yer aldığını dile getirdi.

Adem: "Ülkemizin Tarımı ve Hayvancılığı, Bu Yönetimin Eline Bırakılamayacak Kadar Değerlidir"

Adem, ülkede tarım ve hayvancılık alanında ciddi sıkıntılarla karşı karşıya olunduğunu belirterek, yanlış politikalar yüzünden bu stratejik sektörlerin ihmal edildiğini ve üretimin düştüğünü ifade etti. Tarım ve hayvancılığın ülkenin can damarları olduğunu vurgulayan Adem, ekonominin sağlıklı işleyebilmesi, gıda güvenliğinin sağlanması ve istihdamın artırılması için bu sektörlerin güçlendirilmesinin şart olduğunu dile getirdi.

"Tarım Politikalarımızda Üretici Odaklı Bir Anlayış Benimseyeceğiz"

Tarım sektörünün sorunlarının temelinde yanlış tarım politikalarının olduğunu belirten Adem, üreticilerin ihtiyaç duyduğu gübre, tohum, yem gibi girdi maliyetlerinin kontrolsüz şekilde arttığını ve bunun ürün fiyatlarına yansımadığını ifade etti. Tarım politikalarında üretici odaklı bir anlayış benimseyeceklerini belirten Adem, üreticilerin gelir seviyelerini artırmak ve desteklemek öncelikli hedefleri arasında olduğunu dile getirdi.

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.