Yaklaşık 4 aydır Silivri Marmara Cezaevi’nde tutuklu bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, bugün üçüncü kez hakim karşısına çıktı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek’i hedef gösterdiği ve tehdit ettiği iddiasıyla açılan davada mahkeme, İmamoğlu’na “kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret” suçundan 1 yıl 5 ay 15 gün, “tehdit” suçundan ise 2 ay 15 gün hapis cezası verdi. Karar oy çokluğu ile alınırken, bir üye hâkim İmamoğlu’nun tüm suçlamalardan beraat etmesi yönünde oy kullandı. Davada İmamoğlu hakkında yöneltilen en ağır suçlamalardan biri olan “terörle mücadele eden kamu görevlisini hedef göstermek” suçlaması ise düşürüldü. Mahkeme, bu suçtan beraat kararı verdi.
Savcının mütalaası aynı kaldı, salonda gerilim yaşandı
Davanın bir önceki duruşmasında esas hakkındaki mütalaasını açıklayan savcı, bugünkü duruşmada da mütalaasını yineledi. İmamoğlu savunmasında, siyasi bir dava ile karşı karşıya olduğunu ifade etti. Savunma sırasında savcı, İmamoğlu’na “Bana bakarak konuşmayın” diyerek tepki gösterdi. İmamoğlu’nun cevabı ise Savcıya bakarak konuşmak yasak mı? Bakmaya da meraklı değilim” oldu.

Sol Yumruğunu Havaya Kaldırdı
Silivri’deki Marmara Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndaki mahkeme salonunda sabah 10.00’da başlayan duruşmayı CHP Genel Başkanı Özgür Özel dahil çok sayıda partili ve vatandaş takip etti. Duruşma salonuna giriş yapan Ekrem İmamoğlu ‘Cumhurbaşkanı İmamoğlu’ sloganları ile karşılandı. Ailesini ve davayı takip etmek için gelenleri selamlayan İmamoğlu sol yumruğunu havaya kaldırdı.