Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
23°
Akdeniz Gerçek | Serik | Okuduğu Kitaplar Romana Dönüştü: Serikli Ali Çağan’dan Büyük Başarı

Okuduğu Kitaplar Romana Dönüştü: Serikli Ali Çağan’dan Büyük Başarı

Antalya’nın Serik ilçesinde 7. sınıf öğrencisi Ali Çağan Tunç, kaleme aldığı "Öğrencinin Bir Günü" adlı ilk romanı için okulunda imza günü düzenledi.

Antalya’nın Serik ilçesinde 7. sınıf öğrencisi Ali Çağan Tunç, kaleme aldığı "Öğrencinin Bir Günü" adlı ilk romanı için okulunda imza günü düzenledi.

KAYNAK: DHA
Okuduğu Kitaplar Romana Dönüştü: Serikli Ali Çağan’dan Büyük Başarı

Serik Tekeli Ahmet Can Özpınar Ortaokulu 7-B sınıfı öğrencisi Ali Çağan Tunç, hayallerini ve gözlemlerini satırlara dökerek genç yaşta yazarlık dünyasına adım attı. Kaleme aldığı "Öğrencinin Bir Günü" adlı romanı için okulunda düzenlenen imza gününde genç yazar, öğretmenleri ve arkadaşlarıyla bir araya geldi.

"Nitelikli Kitap Okumak Başarının Anahtarı"

İmza gününde yazma serüvenini ve romanının içeriğini paylaşan Ali Çağan Tunç, bu yeteneğinin temelinde küçük yaşlardan itibaren düzenli ve nitelikli kitap okuma alışkanlığının yattığını belirtti. Romanın basım aşamasına gelmesinde ve başarısında payı olan ailesi ile öğretmenlerine teşekkür eden Tunç, gelen sorular üzerine ikinci kitabının hazırlık sürecine başladığının da müjdesini verdi.

Öğretmeninden Tarihi İtiraf: "Meslek Hayatımda Bir İlk"

Ali Çağan'ın Türkçe öğretmeni Hasan Kara, törende yaptığı konuşmada duyduğu gururu dile getirdi. Kara,  “Meslek hayatımda ilk defa bu yaş grubundaki bir öğrencimi yazar olarak tanıtıyorum. Ali Çağan'ın bu başarısı okul olarak hepimizi gururlandırdı ve diğer arkadaşlarına da örnek oldu” dedi. 

Oğullarının iyi bir okuyucu olduğunu vurgulayan anne Şerife Tunç ve baba İsmail Tunç da onun bu potansiyelini erken fark ettiklerini ve kitap yazma noktasında her zaman arkasında durarak onu yüreklendirdiklerini anlattı.

Çiçeklerle Uğurlandı

Söyleşi ve soru-cevap bölümünün ardından Okul Müdür Yardımcısı Fatma Zehra Akman, genç yazara tebrik ederek çiçek takdiminde bulundu. Program, Ali Çağan'ın öğretmenleri ve öğrenci arkadaşları için kitaplarını imzalamasıyla coşkulu bir şekilde sona erdi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız