Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
17°
Akdeniz Gerçek | Sağlık | Kalp krizi vakalarının sebebi Covid-19 mu?

Kalp krizi vakalarının sebebi Covid-19 mu?

Göğüs Hastalıkları Uzmanı, genç yaşta ölümlerin artışının Covid-19'un damarlarda bıraktığı hasarlardan kaynaklanabikeceğini söyledi.

Göğüs Hastalıkları Uzmanı, genç yaşta ölümlerin artışının Covid-19'un damarlarda bıraktığı hasarlardan kaynaklanabikeceğini söyledi.

Kalp krizi vakalarının sebebi Covid-19 mu?

Son dönemde genç yaşta ölümlerin artması, Covid-19'un bıraktığı hasarlarla ilişkilendiriliyor. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Şevket Özkaya, genç ölümlerinin nedenleri ve Covid-19'un etkileri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.


Prof. Dr. Şevket Özkaya, son günlerde genç yaşta ölümlerin ciddi sayıda arttığını belirtti. 'Özellikle ağır spor sonrası kalp krizi geçiren ve uzun yolculuk sonrası damar tıkanıklığı yaşayan çok sayıda genç hastamızı kaybediyoruz. Bu durum, pandemiden sonra genç yaşta ölümlerin artmasıyla Covid-19'un damarlarımızda ve akciğerlerimizde hasar bırakıp bırakmadığı sorusunu gündeme getiriyor' dedi.

Covid-19'un Damarlar Üzerindeki Etkileri

Covid-19'un vücutta bıraktığı kalıcı hasarlara dikkat çeken Prof. Dr. Özkaya, 'Covid-19, kalp, akciğer ve kılcal damarlarımızda hasar oluşturdu. Özellikle Covid-19'un neden olduğu sitokin fırtınası, damar duvarındaki yapıyı tahrip etti. Bu nedenle pandemi öncesine göre ağır sporlar yapmak tehlikeli hale geldi. Kalp krizleri ve kalp yetmezlikleri riski arttı' ifadelerini kullandı.

A W245956 03 Result

Spor Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Özkaya, sıcak ve nemli havalarda ağır spor yaparken dikkatli olunması gerektiğini vurguladı. 'Damar embolisi, pıhtılaşma problemleri Covid-19 sonrası daha sık görülmeye başlandı. Damar duvarı hasarı, hareketsiz yaşam ve genetik yatkınlık bu problemleri tetikliyor. Ağır sporlar ve hareketsiz yaşam gençlerimiz için ciddi riskler taşıyor' diye konuştu.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız