Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
17°
Akdeniz Gerçek | Sağlık | Beyin ve omurilikteki tehlike! Boyun fıtığının belirtileri neler?

Beyin ve omurilikteki tehlike! Boyun fıtığının belirtileri neler?

Sinir ve Omurilik Cerrahı, boyun fıtığının klasik belirtilerini sıralayarak farklı şikayetlerin de bulunduğuna dikkat çekti.

Sinir ve Omurilik Cerrahı, boyun fıtığının klasik belirtilerini sıralayarak farklı şikayetlerin de bulunduğuna dikkat çekti.

Beyin ve omurilikteki tehlike! Boyun fıtığının belirtileri neler?

Beyin, Sinir ve Omurilik Cerrahı Dr. Bilgehan Bilge, klasik boyun fıtığı belirtilerinin yanı sıra farklı şikayetlerin de hastalığa işaret edebileceğini vurgulayarak, boyun fıtığı hakkında önemli bilgiler paylaştı.

Boyun Fıtığı Belirtileri

Dr. Bilge, boyun fıtığına özgü belirtiler olan boyun ağrısı, omuzdan kola yayılan ağrı, kol veya elde uyuşma, güçsüzlük gibi durumların yanı sıra baş ağrısı, baş dönmesi, kalp ritminde bozulma gibi çeşitli şikayetlerin de ortaya çıkabileceğini ifade etti.

Beyin, Sinir Ve Omurilik Cerrahı Dr. Bilgehan Bilge

Tanıda Teknolojik Devrim

Hastalığın teşhisinde geçmişten günümüze yaşanan teknolojik evrimi değerlendiren Dr. Bilge, yarım yüzyıl öncesinde tanısı konulabilen ancak görüntülenemeyen 'hayalet' hastalığın, Manyetik Rezonans Görüntüleme (MR) gibi teknolojik gelişmelerle nasıl net bir şekilde teşhis edilebilir hale geldiğine dikkat çekti. Dr. Bilge, geçmişteki basit röntgen görüntüleriyle yapılan değerlendirmelerin yetersiz kaldığını belirterek, MR cihazlarının devreye girmesiyle hastalığın daha net görüntülenebildiğini ve bu gelişmelerin toplumda boyun fıtığı hastalığının artışına neden olduğunu söyledi.

Omurilik ve Boyun Fıtığı İlişkisi

İstanbul Beykent Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Dr. Bilgehan Bilge, boyun fıtığının omuriliği etkileyerek çeşitli şikayetlere sebep olduğunu belirterek, hastaların genellikle baş ağrısı, baş dönmesi, iç kulak tuzlarında dengesizlik gibi şikayetlerle başvurduğunu söyledi. Ayrıca, hipotansiyon, hipertansiyon atakları, barsak çalışmasında düzensizlik, terleme bozuklukları, dikkat dağınıklığı gibi çeşitli belirtilerin de görülebileceğini vurguladı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız