Aile hekimliği birimlerine 6 aydır gelmeyen hastalar bahane edilerek yapılan ücret kesintilerine karşı tepkilerini dile getirecek. Türk Tabipleri Birliği, 6 aylık ücret kesintilerini protesto etmek amacıyla 16-20 Haziran’da ger gün bir ilin sağlık müdürlüğü önünde eylem çağrısı yaptı.
Diş Hekimleri Türkiye’de İş Bırakacak! “Taleplerimiz Görmezden Geliniyor”
“Kitlesel Basın Açıklamaları Yapmaya Çağırıyoruz”
Türk Tabipler Birliği sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Aile hekimliği birimlerine 6 ay gelmemiş hastalar bahane edilerek ücretlerimizden kesinti yapılmasını kabul etmiyoruz! 6 aylık ücret kesintilerini protesto etmek, bordrolarımızı yakmak, hak kayıplarımıza ses çıkarmak ve “Eziyet Yönetmeliği”nin iptalini istemek amacıyla; Birinci basamak sağlık örgütleri ile birlikte, 16-20 Haziran 2025 haftasında, her gün farklı illerdeki sağlık müdürlükleri önünde kitlesel basın açıklamaları yapmaya çağırıyoruz!” dedi.

“Bu Hukuksuzluğu Kabul Etmiyoruz”
Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) konu ile ilgili sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “6 Ay muayeneye gelmeyenler için maaştan kesinti yapılıyor. Ebeler, hemşireler, sağlık emekçilerine HYP angaryası bitmiyor. Az personele çok iş gördürmek yetmezmiş gibi yaşlı izlem dayatması, boy kilo ölçümleri ve fazla mesai dayatılıyor. Sağlık hizmetini daha fazla paralı hale getirmenin aracı olarak raporlar ücretlendiriliyor. Bu hukuksuzluğu kabul etmiyoruz 16-17-18 Haziran 2025 tarihlerinde İl ve İlçe Sağlık Müdürlükleri önünde kitlesel basın açıklamaları ve ardından bordro yakma/yırtma eylemleri ile Sağlık Bakanlığını uyaracağız. Tüm sağlık emekçilerinin birlik olma ve mücadeleyi yükseltme zamanı!” dedi.