AK Parti'de seçim teamülü değişti! Erdoğan'ı neden beklemediler?

Murat Kurum ve Turgut Altınok, AK Parti’nin İstanbul ve Ankara adayları oldu ama bu kez Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması beklenmedi. 
AK Parti'de seçim teamülü değişti! Erdoğan'ı neden beklemediler?

AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, Ankara Büyükçehir Belediye Başkan adayı da Turgut Altınok oldu. 

AK Parti'de daha önceki seçim süreçlerinde kulislerden gelen bilgiler kesinlik kazanıyor, dolayısıyla aday biliniyordu ancak adaylar kendilerini açıklamayıp Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyrusu bekleniyordu. 

2024 yerel seçim sürecinde bu işleyiş bozuldu ve Murat Kurum ile Turgut Altınok, AK Parti’nin İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkan adayları oldu. Bu durum kulislerde tartışılmaya başlandı. Bunun bilinçli bir tercih olup olmadığı merak ediliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin adaylarını açıklayacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Haliç Kongre Merkezi'nde 11'i büyükşehir olmak üzere 26 ilin belediye başkan adaylarını açıklayacak. Edinilen bilgilere göre, düzenlenen program Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasıyla başlayacak, daha sonra ise İstanbul, Kocaeli, Eskişehir, Bursa, Denizli, Balıkesir, Aydın, Samsun, Erzurum, Muğla, Ordu büyükşehir, Giresun, Elazığ, Edirne, Düzce, Bitlis, Bingöl, Çanakkale, Çankırı, Kastamonu, Rize, Sinop, Tokat, Yalova, Isparta ve Artvin’in belediye başkan adaylarının açıklaması bekleniyor. 

Büyükşehirler Açıklanacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarın Haliç Kongre Merkezi'nde düzenleyeceği etkinlikte 12 büyükşehir ve 16 ilin belediye başkan adaylarını açıklayacak. Aday tanıtım programının ilk etabında belirlenen iller arasında İstanbul, Kocaeli, Eskişehir, Erzurum, Denizli, Bursa, Aydın, Balıkesir, Mardin, Muğla, Samsun ve Ordu büyükşehir belediyeleri bulunuyor. Ayrıca, Giresun, Elazığ, Artvin, Edirne, Düzce, Bitlis, Bingöl, Çanakkale, Çankırı, Kastamonu, Rize, Sinop, Tokat, Yalova, Isparta ve Bayburt illerinde de belediye başkan adayları açıklanacak.

AK Parti tarafından aday gösterilecek isimlerin dün itibariyle arandığı ve adaylıklarının kendilerine tebliğ edildiği belirtiliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, geri kalan illerin belediye başkan adaylarını ise 15 Ocak'taki bir diğer programında duyuracak. Ayrıca, ilçe belediye başkan adaylarının belirlenmesi de 15 Ocak'tan sonra gerçekleşecek.

AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Belli Oldu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için AK Parti’nin adayının Murat Kurum olduğuna dair iddialar, bugün İBB Haber tarafından paylaşıldı. İBB Haber, AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının Murat Kurum olduğunu iddia etti. 

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.