Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
17°
Akdeniz Gerçek | Özel Haber | Venezuela'da Muhalefet Adayı Edmundo Gonzalez İçin Tutuklama Emri Çıkartıldı

Venezuela'da Muhalefet Adayı Edmundo Gonzalez İçin Tutuklama Emri Çıkartıldı

Venezuela'da muhalefet adayı Edmundo Gonzalez hakkında, seçim sonuçlarını protesto eden veriler yayınladığı gerekçesiyle tutuklama emri çıkarıldı.

Venezuela'da muhalefet adayı Edmundo Gonzalez hakkında, seçim sonuçlarını protesto eden veriler yayınladığı gerekçesiyle tutuklama emri çıkarıldı.

Venezuela'da Muhalefet Adayı Edmundo Gonzalez İçin Tutuklama Emri Çıkartıldı

Venezuela'daki son devlet başkanlığı seçimlerinde muhalefet adayı olan Edmundo Gonzalez için tutuklama emri çıkarıldı. Nicolás Maduro'nun seçimleri kazandığı ilan edilirken, muhalefet anket verilerinin Gonzalez'in galibiyetini gösterdiğini ifade etmişti.

Venezuela'da terörle ilgili suçlara bakan Yargıç Edward Briceno, Gonzalez hakkında tutuklama emri çıkardı. Gonzalez, son başkanlık seçimlerinde Maduro'ya karşı yarışmıştı. Oylamadan sonra muhalefet ittifakı, seçimi büyük bir farkla kazandığını iddia ettiği oylama verilerini yayımlamıştı. Tutuklama emrinin gerekçesi de bu verilerin yayımlanması oldu. Gonzalez, "kamu görevlerinin gasp edilmesi", "belgelerde tahrifat yapılması", "itaatsizliğe teşvik" ve "sistem sabotajı" gibi ciddi suçlamalarla karşı karşıya.

Gonzalez suç işlediğini kabul etmiyor

Gonzalez, suçlamaları reddediyor ve herhangi bir suç işlediğini kabul etmiyor. Seçim sonuçları hakkında uluslararası tepkiler de gecikmedi. Avrupa Birliği, Maduro'nun seçimleri kazandığını tanımayı reddetti. Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva, Venezuela hükûmetine şeffaflık çağrısında bulundu. ABD ise Gonzalez'i kazanan olarak tanıdı ve Maduro'nun seçim sonuçlarını “ezici” kanıtlarla çürütüldüğünü belirtti.

2 bin 400'den fazla kişi gözaltına alındı

Maduro'nun seçimleri kazanması Venezuela genelinde büyük protestolara yol açtı. Maduro hükümeti, seçimlerden bu yana 2 bin 400'den fazla kişiyi gözaltına alarak, BM tarafından “korku iklimi” olarak nitelendirilen bir ortam yarattı.

ABD Adalet Bakanlığı, Maduro'nun uçağına, yaptırımları deldiği gerekçesiyle Dominik Cumhuriyeti'nde el koyduklarını açıkladı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız