Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
17°
Akdeniz Gerçek | Özel Haber | “Kadınlar şiddete ve gözaltına maruz kaldı”

“Kadınlar şiddete ve gözaltına maruz kaldı”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Erdoğan Toprak, haftalık değerlendirme raporunda 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nü gündemine aldı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Erdoğan Toprak, haftalık değerlendirme raporunda 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nü gündemine aldı.

“Kadınlar şiddete ve gözaltına maruz kaldı”

CHP Milletvekili Toprak raporunda, Türkiye’de Ocak-Ekim döneminde öldürülen kadınların sayısı 350’yi aştığını, ekim ayında ise 34 kadının öldürüldüğünü, 26 kadının şüpheli şekilde ölü bulunduğunu belirtti. Milletvekili Toprak konuyla ilgili olarak, “İstanbul Sözleşmesi’ni feshederken mevcut yasaların ve mevzuatın kadınları yeterince koruduğunu savunan AKP iktidarı, bir yıl önce kadın cinayeti davalarında ‘iyi hal ve haksız tahrik’ indirimlerini yasa değişikliğiyle kaldırma sözünü̈ de tutmadı” açıklamasını raporunda belirtti.

 

“KADINLARIN CAN GÜVENLİĞİ YOK”

Türkiye’nin dört bir yanında, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde kadınların şiddete ve gözaltı uygulamalarına maruz kaldığını belirten Milletvekili Toprak, raporunda “Toplumsal ve insani sorunlardan birisi haline gelen kadına karşı şiddet ve kadın cinayetlerinde iktidarın sergilediği duyarsızlık, yargı ve güvenlik kurumlarının tutumu, kadınları korumasız bırakırken, can güvenliklerini de ortadan kaldırıyor” ifadelerini kulandı.

Erdoğan toprak

“KADINLAR, GÜVENLİK GÜÇLERİYLE KARŞI KARŞIYA GETİRİLDİ”

Birleşmiş̧ Milletler ‘in kabul ettiği ve Türkiye’nin de olumlu oy kullandığı 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karsı Uluslararası Mücadele Günü’nde kadına şiddeti ve kadın cinayetlerini gündeme getirmek isteyen kadınların engelleme ve müdahaleyle karşı karşıya kaldığını belirten Milletvekili Toprak, “Anayasal bir hak olan ‘izin almadan toplantı ve gösteri yürüyüşü yapmak, basın açıklamasında bulunmak’ hakkı yok sayılırken, valilik ve kaymakamlıklar tarafından alınan yasaklama kararlarıyla güvenlik güçleri ve kadınlar karşı karşıya getirildi. En küçük bir demokratik tepkiden bile korkan, rahatsız olan, baskıyla sindirme ve susturmaya yönelen iktidarın kadınlara yönelik söylemlerinin içinin boş ve samimiyetsiz olduğu 25 Kasım’da ülkenin dört bir yanında kadınlara karşı sergilenen tavırla ortaya çıktı” ifadelerini raporuna ekledi.

Arda KIR

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız