Sendikanın yazılı açıklamasına göre, Sözleşmeli Öğretmen İstihdamına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik dün Resmi Gazete'de yayımlanarak, söz konusu yönetmeliğe "Sözlü sınav başarı puanı, KPSS puanının yüzde 50'si ile sözlü sınavdan alınan puanın yüzde 50'si alınarak belirlenir." hükmünün eklendiği belirtildi.

Açıklamada, sözlü sınav sisteminin objektif ölçme ve değerlendirme kriterlerine uygun olmadığı, her türlü suistimale, ayrımcılığa ve adam kayırmacılığa açık olduğu, denetlenmesinin imkansız olduğu ifade edildi.

Danıştay'a Başvuru: Düzenlemenin İptali İçin Dava Açıldı

Sendikanın açıklamasında, 14 Mayıs 2024 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan değişiklikle sözleşmeli öğretmen istihdamına ilişkin yönetmelikte yapılan değişikliğin iptali için Danıştay'a başvurulduğu belirtildi. Ayrıca, söz konusu düzenlemenin dayanağını oluşturan 14 Eylül 2011 tarihli 652 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin ikinci fıkrasının Anayasa Mahkemesi'ne gönderilmesi talep edildi.

Sendika yetkilileri, sözlü sınav sisteminin adaletsizliğine dikkat çekerek, bu sistemin yargıya taşındığını ve iptali için hukuki sürecin başlatıldığını ifade etti.

'Türkiye Türk'tür Türk Kalacak' yazılmıştı: Tekrar Kürtçe yazılar yazıldı 'Türkiye Türk'tür Türk Kalacak' yazılmıştı: Tekrar Kürtçe yazılar yazıldı

Eğitim Çalışanlarından Tepki: Adalet Arayışı Sürüyor

Eğitim çalışanlarının birçoğu, sözlü sınav sisteminin adil olmadığına ve objektif olmamasından kaynaklı birçok mağduriyete sebep olduğuna inanıyor. Bu nedenle, yapılan değişikliklerin ardından adaletin sağlanması ve eğitim çalışanlarının haklarının korunması için mücadele devam ediyor.

Eğitim Sendikası: Mücadelemiz Sürecek

Eğitim sendikası yetkilileri, sözlü sınav sistemine karşı verdikleri mücadelenin süreceğini ve eğitim çalışanlarının haklarını savunmaya devam edeceklerini belirtti.

Kaynak: AA