Süveyş Kanalı'nın 1869 yılında açılmasının ardından 2014 yılında gerçekleşen derinleştirme çalışmaları, sıcak iklimlerde yaşayan istilacı balık türlerinin Akdeniz bölgesinde görülmesine neden oldu. Bu istilacı türlerin sofralarda değerlendirilmesi amacıyla Akdeniz Koruma Derneği, 'Tadım etkinliği' programları düzenliyor.

Muğla'da Istilacı Balıklar Ekonomiye Kazandırılacak

Muğla bölgesinde 'Yeni Balıklar, Yeni Tatlar' sloganıyla düzenlenen tadım etkinliklerinin sonuncusu, Ula Şirinköy Mahallesi'nde gerçekleşti. Etkinlikte, Lokum Balığı, Kılkuyruk Mercan ve Çizgili Barbun gibi üç tür istilacı balık, işletme sahipleri ve mutfak şeflerinin beğenisine sunuldu.

Muğla'da Istilacı Balıklar Ekonomiye Kazandırılacak

Akdeniz Koruma Derneği Satın Alma ve Operasyon Sorumlusu Efe Kurdaş, konuyla ilgili şunları söyledi: '1869 yılında Süveyş Kanalı'nın açılması ile birlikte istilacı türler Akdeniz sularında da görülmeye başlandı. 2014 yılında kanalın derinleştirilmesiyle bu balıkları daha sık görmeye başladık. Akdeniz Koruma Derneği olarak, 2017 yılından bu yana Kılkuyruk Mercan ve Lokum balıklarıyla başladığımız çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bugün düzenlediğimiz etkinlikte ise üç tür balık için tanıtım yapıyoruz. Amacımız, bu balıkları daha yaygın hale getirerek tüketimlerini artırmak ve lokal türlerin korunmasına katkıda bulunmaktır.'

Muğla'da Istilacı Balıklar Ekonomiye Kazandırılacak

Tadım etkinlikleri, istilacı balıkların gastronomi dünyasında daha geniş bir kitleye ulaşmasına yönelik farkındalık yaratma hedefiyle devam edecek.

Hatay'da kafeslerden kurtarılan balıklar doğaya salındı Hatay'da kafeslerden kurtarılan balıklar doğaya salındı

Kaynak: İHA