Mersin'de Yenişehir ve Mezitli Belediye Başkan Vekili seçimleri yapıldı. Yapılan oylamalar sonucunda Yenişehir Belediye Başkan Vekili seçimini YENİ Parti'nin desteklediği Çağdaş Dutlu kazanırken, Mezitli'de ipi göğüsleyen isim CHP'nin adayı Turgut Selağzı oldu.
Operasyon Sonrası Yeni Dönem
Mersin'de belediyelere yönelik düzenlenen operasyon kapsamında Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ve Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer gözaltına alınarak tutuklanmıştı. Belediye başkanlarının tutuklanmasının ardından boşalan koltuklar için meclis üyeleri arasında başkan vekili seçimine gidildi.
Yenişehir'de Dördüncü Turda Gelen Zafer
Yenişehir Belediye Başkan Vekili seçiminde kıyasıya bir rekabet yaşandı ve ilk turda sonuç alınamayarak ikinci tura geçildi. İlk turda Özgür Emire 14, Çağdaş Dutlu 13 oy alırken; butlan CHP'sinin desteklediği Hülya Günel ile Cumhur İttifakı'nın desteklediği Abbas Özdiker 4'er oyda kaldı ve iki oy geçersiz sayıldı. Dördüncü tura kadar uzayan seçimleri, son turda 17 oyda kalan rakibi Özgür Emire'yi geçerek 19 oy alan ve YENİ Parti'nin desteklediği Çağdaş Dutlu kazandı.
Mezitli'de CHP'li Aday Kazandı
Mezitli Belediye Başkan Vekili seçiminin ilk turunda CHP'li Turgut Selağzı 13 oy, YENİ Partili Hakan Şahin 12 oy, Cumhur İttifakı'nın desteklediği Hüseyin Kılıç ise 6 oy aldı ve ikinci tura geçildi. Üçüncü tura gelindiğinde Hakan Şahin 14 oy, Turgut Selağzı 9 oy ve Hüseyin Kılıç 6 oy alırken, iki oy geçersiz sayılarak dördüncü tura geçilmesine karar verildi. Nefes kesen seçimin dördüncü turunu CHP'li Turgut Selağzı kazanarak Mezitli Belediye Başkan Vekili oldu.