Mersin'in Erdemli ilçesinde tarım işçilerinin çalıştığı seranın yanındaki barakada çıkan yangın, yoldan geçen belediye çalışanlarının yangın tüpü ve ilaç tankeriyle yaptığı zamanında müdahale sayesinde ormanlık alana sıçramadan söndürüldü.
Alevler Kısa Sürede Barakayı Sardı
Edinilen bilgiye göre, kadın tarım işçilerinin serada çalıştığı sırada, ürünlerin sandıklandığı ahşap ve naylon kaplı barakada henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler tüm barakayı etkisi altına aldı.
Belediyenin Hızlı Müdahalesi Facianın Önüne Geçti
Bu sırada olay bölgesinden geçen Erdemli Belediyesi çalışanları, yükselen duman ve alevleri fark ederek anında müdahalede bulundu. İlk olarak yangın tüplerini kullanan ekipler, ardından ilaç tankerindeki suyla alevleri kontrol altına almaya çalıştı. Gerçekleştirilen bu etkili ve hızlı müdahale sayesinde yangın, seraya ve çevredeki geniş ormanlık alana sıçramadan söndürüldü.
İhbar üzerine kısa sürede bölgeye intikal eden itfaiye ekipleri ise soğutma çalışması gerçekleştirdi. Yangın sonucunda barakada maddi hasar meydana gelirken, olayın çıkış nedeninin belirlenmesi için inceleme başlatıldı.