Mersin Valisi Atilla Toros, Silifke ve Anamur ilçelerinde çıkan orman yangınlarıyla ilgili son durumu paylaştı. Silifke’de dün başlayan yangın devam ederken, bugün Anamur’un Korucuk Mahallesi’nde yeni bir yangın çıktı. Anamur’da Ovabaşı Mahallesi tedbir amaçlı boşaltıldı.
“Anamur’da yeni bir orman yangınımız var”
Vali Toros, Anamur’daki yangına 18 araç ve 2 helikopterle müdahale edildiğini, bir helikopterin de yolda olduğunu söyledi. “Ovabaşı Mahallemizi tedbir amaçlı boşaltma kararı verdik, çalışmalar devam ediyor” dedi.
Silifke’de 984 hane boşaltıldı
Silifke’deki yangınla ilgili bilgi veren Toros, 2 uçak, 9 helikopter, 114 arazöz, 44 su ikmal aracı dahil toplam 373 araç ve 1.016 personelin sahada görev yaptığını açıkladı. “Balandız, Işıklı, Kırtıl, İmam Uşağı, Akdere ve Çamlıca mahalleleri boşaltıldı. Ayrıca Çatakoya, Mavikent, Yokuşbaşı, Geçirim, Bağlan, Tapırdamaz ve Tisan mevkilerinde de tedbir amaçlı tahliyeler yapıldı” ifadelerini kullandı.
53 hane zarar gördü, 16 kişi dumandan etkilendi
Yangınlarda toplam 984 hanenin boşaltıldığını, 1.851 kişinin tahliye edildiğini belirten Toros, “Barınma için 3 pansiyon hazırlandı. 1 personel ve 16 vatandaş dumandan etkilendi. İlk tespitlere göre 53 hane zarar gördü” dedi. Yangınla mücadele eden tüm personele teşekkür ederek, “Kahramanca mücadele ettiler” diye konuştu.