Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
14°
Akdeniz Gerçek | Mersin | Akdeniz Sokaklarında Kültür Yolu Festivali Coşkusu Yaşanıyor

Akdeniz Sokaklarında Kültür Yolu Festivali Coşkusu Yaşanıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle düzenlenen Kültür Yolu Festivali, Akdeniz ilçesinde vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Festival kapsamında düzenlenen konserler ve Gezen Sinema gösterimleri, ilçe sokaklarını sanat ve eğlenceyle buluşturdu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle düzenlenen Kültür Yolu Festivali, Akdeniz ilçesinde vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Festival kapsamında düzenlenen konserler ve Gezen Sinema gösterimleri, ilçe sokaklarını sanat ve eğlenceyle buluşturdu.

KAYNAK: İHA
Akdeniz Sokaklarında Kültür Yolu Festivali Coşkusu Yaşanıyor

Festivalin ilk günlerinde Mersin’in Akdeniz ilçesinde konserler ve 'Gezen Sinema' etkinlikleri gerçekleştirildi. Her yaştan katılımcının yoğun ilgisiyle karşılanan etkinliklerde, vatandaşlar kültür ve sanat dolu anlar yaşadı. Festivalin açılış gecesinde sahne alan müzik grubu, seslendirdiği eserlerle izleyicilere keyifli anlar sundu. Ardından 'Gezen Sinema' tırı, açık hava film gösterimiyle vatandaşları beyaz perdeyle buluşturdu.

Festival kapsamında her akşam saat 18.30’da konserler, ardından sinema gösterimleri yapılacak. Etkinlikler, ilçedeki farklı mahallelerde sanatseverlerle buluşmaya devam edecek.

akdenizgercekakdeniz-sokaklarinda-2.webp

Kaymakam Şener: “Sanatla Dolu Dolu Vakit Geçiriliyor”

Akdeniz Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Zeyit Şener, festivale ilişkin yaptığı açıklamada, "Kültür Yolu Festivali, insanları bir araya getiren çok kıymetli bir etkinlik. Kültür ve Turizm Bakanlığımızın destekleriyle vatandaşlarımızı bir araya getirmenin, kültürümüzü yaşatmanın heyecanını yaşıyoruz. Bu etkinlikler sayesinde çocuklarımız, gençlerimiz ve ailelerimiz sanatla iç içe dolu dolu vakit geçiriyor" dedi.

akdenizgercekakdeniz-sokaklarinda-3.webp

Gezen Sinema Tırı Mahalle Mahalle Dolaşıyor

Festival kapsamında Gezen Sinema Tırı, ilk olarak Üçocak Mahallesi ve Yenimahalle’de vatandaşlarla buluştu. Önümüzdeki günlerdeki duraklar ise şöyle:

-11 Ekim: Müfide İlhan Mahallesi Ahmet Şimşek İlkokulu

-12 Ekim: Hal Mahallesi Hürriyet İlkokulu

-13 Ekim: Adanalıoğlu Mahallesi Mehmet Canpolat İlkokulu

-14 Ekim: Siteler Mahallesi muhtarlık yanı

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız