Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
20°
Akdeniz Gerçek | Manavgat | Salça Yapımı Artık Dakikalar Sürüyor

Salça Yapımı Artık Dakikalar Sürüyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi, kırsal bölgelerde yaşayan kadınların iş yükünü hafifletmek ve zamandan tasarruf etmelerini sağlamak amacıyla Manavgat Denizyaka Mahallesi’ne domates-biber sıkma makinesi hibe etti.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, kırsal bölgelerde yaşayan kadınların iş yükünü hafifletmek ve zamandan tasarruf etmelerini sağlamak amacıyla Manavgat Denizyaka Mahallesi’ne domates-biber sıkma makinesi hibe etti.

KAYNAK: Haber Merkezi
Salça Yapımı Artık Dakikalar Sürüyor

Kırsal bölgelerde üreticilerin ve kadınların hayatını kolaylaştırmak için farklı alanlarda makine desteği sağlayan Antalya Büyükşehir Belediyesi, hamur yoğurma makinesinden üzüm sıkma makinesine, ceviz ayıklama makinesinden domates-biber sıkma makinesine kadar birçok ekipmanı ücretsiz olarak vatandaşlara sunuyor.

Kadınların İş Yükü Hafifliyor

Manavgat’ın Denizyaka Mahallesi’ne talep edilen domates-biber sıkma makinesi teslim edildi. Özellikle kış hazırlıklarının önemli bir parçası olan salça yapımında büyük kolaylık sağlayan bu makineler, saatler süren işlemleri dakikalara indirerek kadınların iş yükünü hafifletiyor.

salca-yapimi-artik-dakikalar-suruyor-antalyada-ucretsiz-uygulama.jpg

"İnsanlar Sıra Beklemiyor"

Manavgat Denizyaka Muhtarı Şener Eren, “İnsanlar sıra beklemiyor. Eskiden ya kendi sıkıyordu ya parayla sıktırıyordu. Antalya Büyükşehir Belediyemize üreticinin ve üretenin yanında olduğu için bu hizmeti sunduğu için çok teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

salca-yapimi-artik-dakikalar-suruyor-antalyada-ucretsiz-uygulama-2.jpg

“Ücretsiz Çektirebiliyoruz”

Fatma Eren, “Önceden günlerce yaptığımız salça sıkma işlemini 2 saat gibi kısa bir sürede yapıyoruz. Bugün bir ton biber kullanarak salçamızı kısa sürede bitireceğiz” dedi.

Yasemin, “Domates ve biberi çektirmek çok pahalı. Belediyemizin bize sağladığı bu imkanla ücretsiz çektirebiliyoruz” dedi.

Arzu Eren,“Elimizle sıkardık, elimiz yanardı. Çok zordu. Yeri geldi elimizle yaptık, yeri geldi parayla çektirdik. Zordu ama şimdi bu makineler sayesinde çok kolay.” dedi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız