Manavgat’ta faaliyetlerini sürdüren istasyon sahiplerinin taleplerini gündeme taşıyan Başkan Güngör, tesis bünyesindeki her birim için ayrı prosedür işletilmesinin ticari verimliliği düşürdüğünü belirtti. Marketten oto yıkamaya, kafeteryadan ATM alanlarına kadar her hizmet kolu için farklı ruhsat alınmasının hem zaman hem de maliyet kaybı yarattığını ifade eden Güngör, mevcut sistemin günümüz ticaret dünyasının hızına ayak uyduramadığını savundu.
Başkan Güngör, üyelerin bu konudaki beklentilerini dile getirirken, “Üyelerimiz, akaryakıt istasyonlarında verilen tüm hizmetlerin tek bir işletme ruhsatı kapsamında değerlendirilmesini talep ediyor. Mevcut uygulama hem bürokratik süreçleri uzatıyor hem de işletmelerimizin rekabet gücünü olumsuz etkiliyor” dedi.
KOBİ'lerin Üzerindeki Bürokrasi Yükü Artıyor
Çoklu ruhsat zorunluluğunun özellikle küçük ve orta ölçekli işletmeler (KOBİ) üzerinde ciddi bir finansal baskı oluşturduğuna dikkat çeken Güngör, harç ve prosedürlerin sürdürülebilirliği zorlaştırdığını kaydetti. Bu yükün hafifletilmesinin önemine değinen Güngör, “Her bir faaliyet alanı için ayrı ayrı ruhsat alınması, harç ve prosedür yükünü artırıyor. Bu durum da özellikle KOBİ niteliğindeki üyelerimizi daha fazla etkiliyor” diye konuştu.
Otelcilik Modelinin Örnek Alınması Önerisi
Düzenleme yapılırken turizm sektöründeki benzer uygulamaların referans alınabileceğini belirten Başkan Güngör, ana faaliyet çatısı altındaki yan hizmetlerin birleştirilmesi gerektiğini vurguladı. Kolaylaştırıcı bir yapı kurulması gerektiğini söyleyen Güngör, “Otel işletmelerinde olduğu gibi, ana faaliyet konusu kapsamında sunulan yan hizmetlerin tek ruhsatla yürütülebilmesi mümkündür. Akaryakıt istasyonlarında da benzer bir düzenleme hayata geçirilirse hem kamu hem de özel sektör açısından önemli kolaylıklar sağlanacaktır” dedi.
"Girişimlerimizi Kararlılıkla Sürdüreceğiz"
MATSO olarak konunun takipçisi olacaklarını ve ilgili resmi makamlarla temas kuracaklarını açıklayan Seydi Tahsin Güngör, çözüm odaklı bir süreç yöneteceklerini ifade etti. Üyelerin sesi olmaya devam edeceklerini belirten Güngör, “Üyelerimizin talep ve beklentilerini her platformda dile getirmeye devam edeceğiz. Bu konunun çözümü için gerekli adımların atılması adına girişimlerimizi sürdüreceğiz” dedi.
Güngör, hayata geçirilecek bu değişikliğin sadece iş yükünü azaltmakla kalmayacağını, aynı zamanda yatırım iklimini iyileştirerek bölgenin ekonomik kalkınmasına da ivme kazandıracağını sözlerine ekledi.
Manavgat’ın Turizm Vizyonu Berlin’de Görücüye Çıktı
Manavgat Oymapınar 'Yüzer GES’e Feda Edilemez
Manavgat’ın Geleceği Masada: OSB’de Ön Tahsis Heyecanı ve Berlin Çıkarması