Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı Merkez Jandarma Karakolu ekipleri, vatandaşların ormanlık alanlara girerek mangal ve ateş yakmalarının artması üzerine Sorgun ormanlarında denetim faaliyetlerini sıklaştırdı. Özellikle hafta sonu yaşanan yoğunluk nedeniyle hem araçlı hem de yaya devriyeler artırılırken, dron destekli havadan kontroller de başlatıldı.

Ekipler, orman yangınlarının önüne geçmek amacıyla ormanlık bölgelerde ateş yakmanın kesinlikle yasak olduğunu hatırlatarak, mangal yapmak isteyen vatandaşların yalnızca belirlenmiş mesire alanlarını kullanmaları gerektiğini vurguladı.
YASAĞA UYMAYANLARA İDARİ PARA CEZASI
Jandarma ekipleri, Sorgun başta olmak üzere tüm ormanlık alanlarda ateş yaktığı tespit edilen kişiler hakkında “Emre aykırı davranış” kapsamında idari para cezası uygulanacağını bildirdi. Yetkililer, yangın riski yüksek bölgelerde devriyelerin aralıksız sürdüğünü ve vatandaşların doğayı koruma konusunda daha duyarlı davranmaları gerektiğini ifade etti.

Ayrıca Orman İşletme Müdürlüğü tarafından, mangal ve ateş yasağına dikkat çekmek için uyarı pankartlarının hazırlanarak ormanlık alanların görünür noktalarına asılacağı belirtildi.