Akdeniz Gerçek | Manavgat | Manavgat'ta Orman Yangınına Havadan ve Karadan Müdahale Sürüyor!

Manavgat'ta Orman Yangınına Havadan ve Karadan Müdahale Sürüyor!

Beşkonak Köprülü Kanyonu yakınlarında çıkan orman yangınına ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi tüm hızıyla devam ediyor.

Beşkonak Köprülü Kanyonu yakınlarında çıkan orman yangınına ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi tüm hızıyla devam ediyor.

Manavgat'ta Orman Yangınına Havadan ve Karadan Müdahale Sürüyor!
KAYNAK: İHA

Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Beşkonak Köprülü Kanyonu yakınlarında öğlen saatlerinde dağlık arazide orman yangını çıktı. Bölgeden yükselen dumanlar kilometrelerce uzaklıktan görülürken, yangının çıktığı noktanın sarp ve kayalık olması karadan ilerlemeyi güçleştiriyor. Arazi şartlarının yarattığı zorluklara rağmen ekipler alevleri kontrol altına almak için yoğun bir çaba harcıyor.

Geniş çaplı hava ve kara müdahalesi

Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 3 uçak, 15 helikopter, 54 arazöz, 4 iş makinesi ve 350 personel bölgede söndürme çalışmalarını sürdürürken, yangına havadan ve karadan müdahale tüm hızıyla devam ediyor. Zorlu coğrafi koşulların hâkim olduğu bölgede yürütülen operasyonlara sivil toplum kuruluşlarına bağlı arama kurtarma ekipleri ile askeri helikopterler de aktif olarak destek veriyor. Havadan su atışlarıyla alevlerin yayılması engellenmeye çalışılırken, kara ekipleri de arazide hat oluşturmak için çalışmalara katılıyor.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız