Antalya’nın Kumluca ilçesinde çıkan yangında tek katlı müstakil ev tamamen kullanılamaz hale geldi. Yangında duman ve alevlerden etkilenen 94 yaşındaki Fatma Oktay yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Yangın, dün akşam saat 21.30 sıralarında Çaltı Mahallesi’nde meydana geldi. İki kişinin yaşadığı müstakil evden yükselen alevleri fark eden mahalle sakinleri, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirirken bir yandan da yangına müdahale etmeye çalıştı.

Anne ve Kızı Son Anda Kurtarıldı
Evde yaşayan Fatma Oktay (94) ile kızı Meryem Oktay (75), çevredeki vatandaşların yardımıyla dışarı çıkarıldı. İlçe merkezine yaklaşık 35 kilometre uzaklıkta bulunan mahalleye ulaşan itfaiye ekipleri, yangına ancak soğutma aşamasında müdahale edebildi.
Yangında tek katlı müstakil ev tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi.

“Kapıyı Açınca Evin Alev Aldığını Görmüşler”
Yangının ardından açıklama yapan Nail Oktay, annesi ve ablasının şöminede yemek yaptıktan sonra diğer odaya geçerek dinlendiklerini söyledi. Nail Oktay, “Duman kokusu alınca kapıyı açmışlar ve evi alevlerin sardığını görmüşler. Sanırım şöminedeki ateş söndürülmedi ve ahşap tavana sıçradı. Evden hiçbir eşya kurtaramadık” dedi.

94 Yaşındaki Kadın Hastaneye Kaldırıldı
Yangında alevlerden ve yoğun dumandan etkilenen Fatma Oktay’ın ayağı ve sırt bölgesinde yanık oluştuğu öğrenildi. Sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılan yaşlı kadının tedavisinin sürdüğü bildirildi.
Yangının çıkış nedeniyle ilgili inceleme başlatıldı.