Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
27°
Akdeniz Gerçek | Kulis | Okullar açıldı ama kitaplar tamamlanamadı

Okullar açıldı ama kitaplar tamamlanamadı

Adalet ve Kalkınma Partisi döneminde hayat geçirilen ve 20 yıldır süren ücretsiz ders kitabı dağıtım projesinde bu yıl da aksaklıklar da yaşanıyor.

Adalet ve Kalkınma Partisi döneminde hayat geçirilen ve 20 yıldır süren ücretsiz ders kitabı dağıtım projesinde bu yıl da aksaklıklar da yaşanıyor.

Okullar açıldı ama kitaplar tamamlanamadı

Adalet ve Kalkınma Partisi döneminde hayat geçirilen ve 20 yıldır süren ücretsiz ders kitabı dağıtım projesinde bu yıl da aksaklıklar da yaşanıyor. 11 Eylül Pazartesi günü başlayan yeni eğitim-öğretim döneminde pekçok okulda öğrencilerin kitapları tamamlanamadı. Aileler zaten eğitimde fırsat eşitliği yokken kitap sorunu da yaşamak istemediklerini belirtti. 

Antalya'da ortaokul ve lise öğrencileri sınav yarışında geriye düşmemek için düzenli çalışma ortamından uzaklaşmamalıyken maalesef öğrenciler ders kitaplarını bile tamamlayamadı. Konuya ilişkin endşilenen veliler yetkililere "Kitaplarımızı tamamlayın" diye seslendi.

Antalya Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz'un konuya ilişkin sorunu çözmesi bekleniyor...

Muratpaşa Anadolu Lisesi'nden bir öğrenci velisi çocuğunun kitaba bile zamanında erişemezken, nasıl üniversite yarışında başarılı olacağını sorgulayarak, "EĞitimde eşitlik istiyoruz" dedi.

Öte yandan 1 Eylül 2023'te Milli Eğitim Bakanlığı resmi sitesinden "Bu yıl okul öncesi için 3, ilköğretim için 126, ortaöğretim için 292, özel eğitim için 97 ve mesleki eğitim için 648 olmak üzere toplam 1.166 farklı kitaptan oluşan yaklaşık 192 milyon ücretsiz ders kitabı ve yardımcı kaynak okullara dağıtılmaya başlandı" denilmişti.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız