Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
29°
Akdeniz Gerçek | Konyaaltı | Konyaaltı'da Belediye İş Sendikası ile Toplu İş Sözleşmesi: En Düşük Günlük Yevmiye 3 Bin TL Oldu

Konyaaltı'da Belediye İş Sendikası ile Toplu İş Sözleşmesi: En Düşük Günlük Yevmiye 3 Bin TL Oldu

Antalya Konyaaltı'da, belediye ile Belediye-İş Sendikası arasında iki yıllık toplu iş sözleşmesi imzalandı. Daimi işçi statüsündeki personelin en düşük günlük yevmiyesi 3 bin lira olarak belirlendi.

Antalya Konyaaltı'da, belediye ile Belediye-İş Sendikası arasında iki yıllık toplu iş sözleşmesi imzalandı. Daimi işçi statüsündeki personelin en düşük günlük yevmiyesi 3 bin lira olarak belirlendi.

KAYNAK: DHA
Konyaaltı'da Belediye İş Sendikası ile Toplu İş Sözleşmesi: En Düşük Günlük Yevmiye 3 Bin TL Oldu

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde, Konyaaltı Belediyesi’nde görev yapan daimi işçi personelin sosyal haklarını kapsayan toplu iş sözleşmesi protokolü, Belediye- İş Sendikası ile imzalandı. 

İmza töreninde, Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, Belediye- İş Sendikası Antalya Şube Başkanı Ali Kuş ve temsilcileriyle birlikte imzaları attı.

İki Yıllık Protokolün Detayları Belli Oldu

Sözleşmenin iki yıl süreceği ve en düşük daimi işçi günlük yevmiyesinin 3 bin lira olacağı duyuruldu. 

Sözleşmenin tüm mesai arkadaşlarına hayırlı olmasını dileyen Başkan Kotan, "Konyaaltı Belediyesi olarak çalışma arkadaşlarımıza elimizden gelen desteği veriyoruz. İnşallah ekonomi daha iyi olur, çalışma arkadaşlarımıza daha iyi destekler veririz. Şu andaki koşullarda bence iyi bir sözleşme oldu. Güzel bir artışla, mesai arkadaşlarımızı enflasyona ezdirmedik. Hem belediyemiz hem de sendikamız aynı pencereden bakabiliyor, bu da bizleri mutlu ediyor. Tüm personelimiz bizim ekibimiz, çalışma arkadaşlarımızdır. Her an dışarıdaki fiyatlar değişiyor ve artıyor. Belirlenen maaşların aslında 1-2 ay sonra bir önemi kalmıyor" diye konuştu.

"Amacımız Arkadaşlarımızı Enflasyona Ezdirmemekti"

Belediye çalışanlarının haklarını koruma noktasında uzlaşı kültürüyle hareket edildiğini belirten Belediye- İş Sendikası Antalya Şube Başkanı Ali Kuş ise, "Buradaki amacımız arkadaşlarımızı enflasyona ezdirmemekti. Sağ olun, siz de bizimle aynı fikirdeydiniz ve ortak noktada buluştuk. Konyaaltı Belediye Başkanımız Cem Kotan başta olmak üzere tüm ekibine teşekkür ediyoruz" dedi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız