Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Eray Atalay, Kurumsal İletişim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen ESOGÜ Gündem programında keratokonus hastalığını ve tedavi yöntemlerini detaylı bir şekilde anlattı.

Keratokonus Hastalığı Nedir?

Hastalığın korneanın ön yüzeyinin şekil değiştirmesine yol açtığını ve yüksek astigmatizm ve miyopiye neden olduğunu belirten Doç. Dr. Atalay, hastalığın yaygınlığının yüzde 3.5 civarında olduğunu ifade etti. Ayrıca, miyopiye uygulanan lazer tedavisinin keratokonus hastalığını ilerlettiğini vurgulayarak erken tedavinin önemine dikkat çekti.

Keratokonus Nasıl Teşhisi Edilir? Tedavisi Var mıdır?

Hastalığın erken teşhisiyle birlikte korneal çapraz bağlama tedavisinin uygulanabildiğini belirten Doç. Dr. Atalay, şunları söyledi: 'Keratokonusun erken tespiti önemlidir, ancak hastalığın ilerlemesinin engellenmesi de son derece önemlidir. Bu bağlamda korneal çapraz bağlama tedavisi uyguluyoruz. Hastanemiz, yakın zamanda kamu hastanelerinde bir ilki gerçekleştirerek, hem biyomikroskop altında hem de ameliyathane koşullarında korneal çapraz bağlama tedavisi uygulayabilen bir cihazın teminini sağladı. Bu cihazın kullanıma girmesiyle birlikte, şehrimizde ve çevre illerdeki hastalara daha iyi hizmet vermeye başladık.'

Kaynak: İHA