Antalya'nın Kepez ilçesi Yeni Mahalle'de kurulan semt pazarında alışveriş telaşı sırasında kaybedilen bir cüzdanın sırrı yürek sızlattı.
Pazar alanında 9 Ağustos 2026 tarihinde bir erkek cüzdanı bulan duyarlı esnaf, durumu hemen görevli ekiplere bildirdi. İçinde 200 TL nakit para, ehliyet, kimlik, kredi kartları ve özel bir fotoğraf bulunan cüzdan, bölgedeki zabıta noktasına teslim edildi. Yapılan sesli anonslara rağmen o gün sahibine ulaşılamayan cüzdan, Kepez Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince tutanak altına alınarak emanet dolabında bekletilmeye başlandı.
14 Günlük Bekleyişte Mutlu Son
Olayın üzerinden tam 14 gün geçtikten sonra, 23 Ağustos 2026 Pazar günü aynı zabıta noktasına başvuran 40 yaşındaki Gülistan Daban, iki hafta önce pazar alışverişi sırasında cüzdanını kaybettiğini ifade etti.

Görevlilerin yaptığı kimlik doğrulaması ve kayıt kontrollerinin ardından, içindeki tüm kişisel evraklar ve 200 TL nakit para eksiksiz bir şekilde Daban'a teslim edildi.
Merhum Babadan Kalan Kıymetli Hatıra
Cüzdanı teslim alırken büyük bir şaşkınlık ve sevinç yaşayan Gülistan Daban, eşyanın kendisi için neden bu kadar önemli olduğunu açıklarken çevredekiler duygusal anlar yaşadı.
Daban yaşadığı mutluluğu, “Parayı alsalar hiç önemli değildi. Allah’ım bu kadar helal mi almış ya… Bu cüzdan babamın cüzdanıydı. Babamın bana hediyesiydi. Babam rahmetli oldu da… Allah hepinizden razı olsun. Bu cüzdan babamdan yadigarıydı” sözleriyle dile getirdi.