Antalya’nın Kepez ilçesinde “harem selamlık” giriş uygulamasıyla açılan Sonbahar Çarşısı, tahsis süreci ve gıda güvenliği tartışmalarıyla kamuoyunun dikkatini çekti. ‘Hanımefendi’ ve ‘Beyefendi’ olarak iki girişi olan harem selamlık çarşıdaki sandalyelerin Muratpaşa Belediyesi’nden verildiği görüldü. Hijyen ve gıda güvenliğinin tartışıldığı bir ortamda gıda ve yemek satışı olması da halk sağlığını gündeme getirdi.

Turizm Kentinde Harem Selamlık Çarşı
Kepez’de ilçesi Yeni Emek Mahallesi’ndeki belediyeye ait Erdem Beyazıt Kültür Merkezi’nin bahçesinde Kepez Öğrenci Yurtları tarafından “Kepez Sonbahar Çarşısı” açıldı. Çarşıya girişlerin ‘hanımefendi’ ve ’beyefendi’ olarak ayrılması, dikkatleri üzerine çekti. Turizm başkenti Antalya’da harem selamlık uygulama dikkatleri çarşının üzerine topladı.
Alan Kepez’den Sandalyeler Muratpaşa’dan
Çarşıda çocuk oyun alanları, restoranlar ve kafeler bulunuyor ve çarşı 30 Kasım 2025 tarihine kadar ziyaretçilere açık olacak. Pazar ile ilgili Kepez Belediyesi’nin bir alakası olmadığı söylenirken, konuya ilişkin Akdeniz Gerçek Gazetesi’nin ulaştığı bir belediye yetkilisi ilgi ve bilgilerinin olmadığını ifade etti.
Kültür merkezinin arka bahçesinde kurulan pazar, hangi kriterlerle ve kimler tarafından tahsis yapıldığı sorusunu gündeme getirdi. Etkinlik alanındaki plastik sandalyelerin bir kısmının Muratpaşa Belediyesi’nden temin edilmesi de yurtlara belediyelerden verilen desteği gösterdi.

“Harem Selamlık” Çarşı Tepki Çekti
Toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda duyarlılığıyla bilinen Antalya’da, “harem selamlık” uygulama vatandaşların tepkisini çekti. Ayrıca Almanya’dan Türkiye’ye gelen Böcek Ailesi’nin gıda zehirlenmesi iddiasıyla hayatını kaybetmesinin ardından, bazı belediyeler açık gıda satışlarında daha hassas davranırken, turizm merkezi Antalya’da açık gıda ürünlerinin satıldığı pazarlar dikkat çekiyor.
