Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
17°
Akdeniz Gerçek | Kepez | Antalya'da Yatırım Danışmanlığı Vaadiyle Dolandırdılar

Antalya'da Yatırım Danışmanlığı Vaadiyle Dolandırdılar

Antalya Kepez'de bir iş merkezini paravan olarak kullanan ve vatandaşları yatırım vaadiyle dolandıran şebekeye operasyon yapıldı, 16 şüpheli yakalandı.

Antalya Kepez'de bir iş merkezini paravan olarak kullanan ve vatandaşları yatırım vaadiyle dolandıran şebekeye operasyon yapıldı, 16 şüpheli yakalandı.

KAYNAK: Bülten
Antalya'da Yatırım Danışmanlığı Vaadiyle Dolandırdılar

Antalya Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, dijital dünyayı ve finansal piyasaları araç olarak kullanan dolandırıcılık şebekelerine karşı yürüttüğü teknik takip çalışmalarında bir şebekeyi çökertti.

Kepez'de Kurulan Paravan Çağrı Merkezine Baskın

Antalya'nın Kepez ilçesinde faaliyet gösteren bir iş merkezinde, dışarıdan sıradan bir ofis gibi görünen ancak içeride organize bir dolandırıcılık ağı kuran şüpheliler polis engeline takıldı.

Forex Yatırım Danışmanlığı adı altında yürütülen faaliyetlerin, vatandaşların yüksek kazanç beklentilerini istismar ederek maddi kayıplara yol açtığı tespit edildi. Güvenlik güçlerinin operasyonu sonucunda, çağrı merkezi görünümlü adreste 10 ile 15 kişinin düzenli olarak çalıştığı ve yatırımcıları kandırmak için özel yöntemler kullandığı belirlendi.

Dijital Deliller Ele Geçirildi

Baskın sırasında, suç örgütü üyelerinin operasyonları yönetmek ve mağdurlarla iletişim kurmak amacıyla kullandıkları 13 adet dizüstü bilgisayar, 30 adet cep telefonu ile yazılı ve dijital materyallere el konuldu.

16 Gözaltı

Operasyon sonucunda 16 şüpheli yakalandı. Yakalanan şahıslar hakkında adli tahkikat başlatılırken, emniyet birimleri vatandaşları bu tür yatırım vaatlerine karşı daha dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız