Son dönemlerde sağlıklı ve doğal beslenme trendleri öne çıkıyor. Harnup meyvesi olarak bilinen keçiboynuzu meyvesi, bağışıklık sistemine katkısı ile yeniden popüler oldu. 

Keçiboynuzunun Faydaları Neler?

Bağışıklık sistemini destekleyici özellikleriyle dikkat çeken keçiboynuzu, hem geleneksel hem de modern tüketim yöntemleriyle sofralarda yerini aldı. Keçiboynuzu; A, B ve E vitaminleri ile potasyum, kalsiyum, demir ve magnezyum içeriyor. Uzman Diyetisyen Cansu Arslan, keçiboynuzunun çikolata, kakao ve şeker alternatifi olduğunu söyledi:

"Keçiboynuzu, yağ içermeyen yapısı ve kakaodan iki kat fazla kalsiyum içermesi nedeniyle sağlıklı bir çikolata alternatifi olarak tercih edilebilir. Çekilip öğütülen keçiboynuzu kek, kurabiye ve muhallebilerde kakao veya şeker yerinde kullanılabilir. Keçiboynuzunun astım ve bronşite; demir eksikliği anemisine iyi geldiği çalışmalarla desteklenmiştir." 

Kakao Ve Şekerin Doğal Alternatifi Keçiboynuzu 2

Sağlık Skandalları bitmiyor: Kalp Krizi Geçiren Adamı sırada Beklettiler, Hayatını Kaybetti!" Sağlık Skandalları bitmiyor: Kalp Krizi Geçiren Adamı sırada Beklettiler, Hayatını Kaybetti!"

Keçiboynuzu Nasıl Kullanılır?

Hastalara önerilen keçiboynuzu, uzun tokluk süresi sağlıyor. Uzman Diyetisyen Arslan, "Zengin çözünmez posa içeriğiyle sindirim sistemimizi olumlu etkiler, uzun tokluk süresi sağlar, bu özelliğiyle diyetlerde de sık tercih edilebilir. Kan şekerini dengeleyici, glisemik indeksi düşük bir besin olan keçiboynuzunu diyabet hastaları da ara öğünlerde tercih edebilir. LDL kolesterol seviyesini düşürdüğüne dair çalışmalar da mevcuttur. İçeriğindeki tanen bileşikleri sayesinde antikanserojenik özelliktedir yani kanser oluşumunu önleyen potansiyel bir etkiye sahiptir. Keçiboynuzunun tazesi direkt tüketilebilirken, kurutulmuş hali çekilip un haline getirilerek; şeker, çikolata yerine kurabiye, kek, muhallebilerde kullanılabilir. Keçiboynuzu pekmezi ise özellikle kış aylarında bağışıklığı güçlendirmek, vücudumuzu hastalıklara karşı korumak, öksürük ataklarımız varsa bunları önlemek için günlük 1-2 tatlı kaşığı tercih edilebilir."

Bu Çorba Kış Aylarının Doğal Antibiyotiği Bu Çorba Kış Aylarının Doğal Antibiyotiği

Kaynak: İHA