Isparta'nın Eğirdir ilçesinde bir vatandaşın zincir marketin manav reyonunda karşılaştığı çürük sebze ve meyveleri görüntüleyerek sosyal medyada paylaşması üzerine belediye ekipleri harekete geçti.
Çok Sayıda Markette Bozulmuş Ürünler Tespit Edildi
Zabıta Müdürlüğü ve Hal Müdürlüğü ekipleri, Eğirdir'deki zincir marketlerin manav reyonlarını denetledi. İlçe genelinde çok sayıda markette çürümüş, bozulmuş ve insan sağlığını tehdit edebilecek ürünler belirlendi.

Yasal İşlem Başlatıldı
Zabıta ekipleri, hijyen kurallarına uymayan, son kullanma tarihi geçmiş veya tüketiciye sunulamayacak durumda olan gıda ürünlerini kayıt altına aldı ve gerekli yasal işlemleri başlattı.
Başkan Özer'den Açıklama Geldi
Eğirdir Belediye Başkanı Mustafa Özer, "Amacımız hemşehrilerimizin sağlıklı ve güvenli gıdaya ulaşmasını sağlamak ve tüketici haklarını korumaktır. Denetimlerde halk sağlığına aykırı ürünler tespit edilmiş ve sorumlu işletmelere idari yaptırımlar uygulanmıştır" açıklamasını yaptı.
