Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
17°
Akdeniz Gerçek | Isparta | Isparta ve Burdur dahil 6 ilde nefesler tutuldu: Ev sahibi olacaklar belli oluyor!

Isparta ve Burdur dahil 6 ilde nefesler tutuldu: Ev sahibi olacaklar belli oluyor!

Yüzyılın Konut Projesi’nde haftalık takvim açıklandı; Isparta ve Burdur’un da aralarında bulunduğu 6 şehirde toplam 19 bin 543 konut için kura çekimi başlıyor.

Yüzyılın Konut Projesi’nde haftalık takvim açıklandı; Isparta ve Burdur’un da aralarında bulunduğu 6 şehirde toplam 19 bin 543 konut için kura çekimi başlıyor.

KAYNAK: Haber Merkezi
Isparta ve Burdur dahil 6 ilde nefesler tutuldu: Ev sahibi olacaklar belli oluyor!

Milyonların gözü kulağı TOKİ’den gelecek haberdeydi. Isparta ve Burdur’da yaşayan binlerce vatandaşın "Bize çıkacak mı?" diye beklediği o kritik hafta nihayet geldi. Noter huzurunda yapılacak çekilişlerle, bölgedeki konutların yeni sahipleri tek tek belirlenecek.

ISPARTA VE BURDUR'DA KURA GÜNLERİ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından paylaşılan yeni haftanın kura takvimine göre süreç şöyle işleyecek:

  • 25 Şubat Çarşamba: Isparta’da 2 bin 889 konut için kura çekilecek.

  • 26 Şubat Perşembe: Burdur’da 2 bin 206 konutun hak sahibi belirlenecek.

69 ŞEHİR GERİDE KALDI

Bugüne kadar yürütülen çalışmalarda 69 ilde kura çekimleri tamamlandı ve 312 bin 290 kişi hak sahibi oldu. Bu hafta Isparta ve Burdur’un yanı sıra Uşak, Edirne, Denizli ve Osmaniye’de yapılacak kuralarla birlikte toplamda 75 ilde süreç tamamlanmış olacak. Bakanlık, toplam hak sahibi sayısının bu hafta sonunda 331 bin 833'e ulaşacağını öngörüyor.

2027 MART AYINDA TESLİM PLANI

Kura törenlerinin sona ermesiyle birlikte inşaat sürecine hız verileceği ve ilk anahtarların 2027 Mart ayında teslim edilmesinin hedeflendiği bildirildi. Proje kapsamında inşa edilecek konutların yanında; bünyesinde spor salonu, aile sağlık merkezi ve kreş gibi alanların bulunduğu 500 adet mahalle konağının da vatandaşın hizmetine sunulacağı belirtildi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız