Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
18°
Akdeniz Gerçek | Isparta | 9 Yaşındaki Engelli Çocuğu "Çok Ses Yapıyordu" Dedi, Öld*rdü...9 yıl sonra itiraf etti

9 Yaşındaki Engelli Çocuğu "Çok Ses Yapıyordu" Dedi, Öld*rdü...9 yıl sonra itiraf etti

İstanbul’da 2016 yılında hayatını kaybeden 9 yaşındaki engelli Arda Karaman’ın ölümüyle ilgili korkunç gerçek, 9 yıl sonra bir itirafla gün yüzüne çıktı.

İstanbul’da 2016 yılında hayatını kaybeden 9 yaşındaki engelli Arda Karaman’ın ölümüyle ilgili korkunç gerçek, 9 yıl sonra bir itirafla gün yüzüne çıktı.

9 Yaşındaki Engelli Çocuğu "Çok Ses Yapıyordu" Dedi, Öld*rdü...9 yıl sonra itiraf etti

İstanbul’da 2016 yılında hayatını kaybeden 9 yaşındaki engelli Arda Karaman’ın ölümüyle ilgili korkunç gerçek, 9 yıl sonra bir itirafla gün yüzüne çıktı. Isparta Emniyet Müdürlüğü’ne getirilen üvey baba Hüseyin Çavdar, emniyetteki sorgusunda çocuğu 'çok ses yaptığı' gerekçesiyle öldürdüğünü itiraf etti. Çocuğun öz annesi Fatma Çavdar’ın da suça yardım ettiği belirlendi. Her iki isim tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Tanık anlatımıyla soruşturma yeniden başladı

2013 yılında Isparta’nın Senirkent ilçesi Büyükkabaca Köyü’nde kaybolan Mehmet Çetin’in dosyası araştırılırken, bir televizyon programında tanık olarak konuşan bir kişinin açıklamaları olayın seyrini değiştirdi. Programa katılan Fatma Çavdar’ın eski kayınvalidesi Remziye Y., Arda Karaman’ın Fatma Çavdar’ın eşi Hüseyin Çavdar tarafından öldürüldüğünü bir yakınına söylediğini ileri sürdü.

Fatma Çavdar ilk ifadesinde Arda’nın doğal nedenlerle hayatını kaybettiğini savunsa da, gelişen süreçte bu beyanını geri çektiğini açıkladı. Ancak bir başka tanığın da benzer şekilde beyanda bulunması üzerine Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı, 2016’daki ölümle ilgili yeni bir soruşturma başlattı.

İtirafla çözülen cinayet

Soruşturma kapsamında 20 Mayıs'ta gözaltına alınan Hüseyin Çavdar, emniyetteki üçüncü gününde cinayeti itiraf etti. 9 yaşındaki engelli üvey oğlunu “çok ses çıkardığı” gerekçesiyle öldürdüğünü söyleyen Çavdar, “çocuğa karşı kasten öldürme” suçundan tutuklandı. Öz anne Fatma Çavdar da “suça yardım etme” suçlamasıyla cezaevine gönderildi.Öte yandan, 2013’te kaybolan Mehmet Çetin’in akıbetine ilişkin dosyada da yeni gelişmeler yaşandı. Hüseyin ve Fatma Çavdar çiftinin gözaltına alındığı gün, Mehmet Çetin’in eski eşi Derya K., arkadaşı Bayram A. ve Bekir B. de gözaltına alındı. Bu kişilerin Isparta Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorguları sürüyor.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız