Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
14°
Akdeniz Gerçek | Hatay | Hatay'daki baraj yüzde yüz doldu! Su tahliyesi başladı

Hatay'daki baraj yüzde yüz doldu! Su tahliyesi başladı

Hatay'da son zamanlarda etkili olan yoğun yağışlar sonucu Büyük Karaçay Barajı'nda su seviyesi maksimum kapasiteye ulaştı.

Hatay'da son zamanlarda etkili olan yoğun yağışlar sonucu Büyük Karaçay Barajı'nda su seviyesi maksimum kapasiteye ulaştı.

Hatay'daki baraj yüzde yüz doldu! Su tahliyesi başladı

Geçtiğimiz aylarda Hatay'da etkili olan kuvvetli sağanak yağışlar, kentin birçok ilçesinde su seviyelerinin artmasına neden oldu. Samandağ ilçesindeki Büyük Karaçay Barajı da bu yağışlardan nasibini aldı ve doluluk oranı yüzde yüz kapasiteye ulaştı. Güvenlik amacıyla barajdan kontrollü su tahliyesi başlatıldı. Tahliye işlemi, dron ile havadan görüntülendi.

Antakya, Defne ve Samandağ'a Su Veriliyor 

Büyük Karaçay Barajı, Antakya, Defne ve Samandağ ilçelerinin içme suyu ihtiyacını karşılamasının yanı sıra, elektrik üretimi de yapıyor. Doluluk oranının üst seviyeye ulaşmasıyla birlikte, barajdan su tahliyesi gerekli hale geldi.

A W214102 03 Result

Vatandaş Soner Demir, barajın doluluk oranının yağışların fazla olması nedeniyle yükseldiğini belirterek, 'Samandağ ilçemizin Yaylacık Mahallesi’nde bulunan Büyük Karaçay Barajı'ndayız. Bu yıl yağışlar konusunda bereketli geçti. Yağışlar fazla olduğundan barajlarımız tamamen doldu. Sarkıtlardan dolu olan barajın boşaltılma işlemi gerçekleşiyor. İnşallah yağışlar bu şekilde devam eder. Bereketli bir sene olur. Barajın harika ve süper bir görüntüye sahip oluyor. Bereketli olur. Fazla yağmur yağmaya devam eder. Yağışlar bereket olduğu için yağmaya devam etmesini bekliyoruz,' ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız