Anadolu Birliği Partisi (ABP) Genel Başkanı Bedri Yalçın, Akdeniz Üniversitesi’nin olumsuz haberlerle gündeme gelmesini eleştirdi. Başkan Yalçın, Antalyalı bir siyasetçi olarak Akdeniz Üniversiteyle ilgili çıkan olumsuzlukların kendilerini üzdüğünü söyledi.


    Anadolu Birliği Partisi (ABP) Genel Başkanı Bedri Yalçın, geçen yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Akdeniz Üniversitesi rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Özlenen Özkan ve ekibiyle ilgili basında sık sık yer alan icraatları bir Antalyalı siyasetçi olarak üzüntü ve kaygı ile izlediğini dile getirerek şu ifadeleri kullandı: 



    “1 yıldan fazla bir zamandır Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan ve ekibi hakkında basında yer alan iddialar ülkemizin sanat, turizm, sağlık merkezi olarak kabul edilen Antalya’mıza yakışmamaktadır. Antalya şehri Akdeniz Üniversitesi’nde yaşananları hak etmiyor. Bir zamanlar Türkiye’nin önemli üniversiteleri arasında bulunan kurumun bugün itibariyle sorunlar yumağı olarak basında mütemadiyen olumsuz haberlerle yer alması öğrencileri ve çalışanları olduğu kadar Antalyalıları da tedirgin etmektedir. 


    Artık Antalyalılar her gün üniversite ile ilgili basında çıkan olumsuz haberleri okumaktan, duymaktan bıkmıştır. Akdeniz Üniversitesi yönetimi kişisel çatışmaları bırakıp, üniversiteyi layık olduğu yere getirmek için çaba sarf etmelidir. Bu hali ile üniversite de ciddi bir yönetim eksikliği olduğunu basından okumakta, çocuklarının geleceği için çözüm arayan tedirgin velilerin, sosyal medyadan çözüm arayışında bulunan lisans öğrencilerinin çırpınışlarından anlamaktayım.”

 

‘400 ÖĞRETİM ELEMANINA KADRO VERİLMİYOR’


    Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan’ın seçildiğinden beri hiçbir öğretim üyesinin kadro alamadığı ve bu sayının 400'den fazla öğretim elemanını ilgilendiren ciddi bir sorun olduğuna dikkat çeken ABP Genel Başkanı Bedri Yalçın şöyle devam etti: 


    “Öğretim elemanlarının kadro alamıyor olması da Antalya’nın gündemini meşgul eden konular arasında yer alıyor. Özlük hakları verilmeyen hocalardan iyi bir performans sergilemesi beklenemez. Özlük hakları iyi öğrenci yetişmesinin önündeki en önemli engeldir. Bu sorunun bir an önce çözümü için Üniversite yönetimine çağrıda bulunuyorum.  Özlük haklarını alamayan hocalarımın yanımdayım. Konservatuvar Yüksekokul Sekreteri olarak görev yapan Hüsnü Gülez ve Okul Müdürü ile öğrenci velilerinin kişisel çabaları sonucu bulunan bağış takdire şayandır. Ayrıca, projenin kendi maddi imkanları ile çizdirilmiş olması ayrı bir takdir ve ödül konusudur. Fakat bahsi geçen bağışçının bağış yapacağı miktarın Üniversite yönetimi tarafından üniversite döner sermayesine aktarılmak istenmesi ve bağış amacı dışında kullanılmak istenmesi sebebiyle bağışçının desteğinden vazgeçtiği basında çok sayıda habere konu olmuştur.”

 

‘ERDOĞAN’I DUR DEMEYE DAVET EDİYORUM’

    Yalçın şu değerlendirmede bulundu: 


    “Tüm bu başarılarına karşın hiçbir gerekçe göstermeden, görev tanımı yapılmadan, Rektör Özlenen Özkan tarafından başka bir birimde görevlendirilerek cezalandırılmaya çalışıldığı iddialarını üzüntü ile takip etmekteyim. Rektörün bu kararını yeniden gözden geçirmesini temenni ediyorum.  Yükseköğretim Kurulu Başkanı Sayın Prof. Dr. Erol Özvar’ı ve Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, Akdeniz Üniversitesinde yaşanan olaylara dur demeye davet ediyorum. Olayların takipçisi olacağımı kamuoyuna duyururum.”

 

    Akdeniz Gerçek Haber Merkezi

Editör: TE Bilisim