Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Antalya, Burdur, Isparta, Karaman, Konya il örgütlerinin katıldığı bölge toplantısına başkanlık yaptı. Antalya Büyükşehir Belediyesi karşısında bulunan DoubleTree by Hilton Otel’da gerçekleşen toplantıya CHP Antalya milletvekilleri Aydın Özer, Cavit Arı, Rafet Zeybek, CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç ve partililer katıldı.

HALK, AKP’YE DERS VERDİ

Oğuz Kaan Salıcı, CHP’nin Türkiye Cumhuriyeti siyasetinin çok önemli bir aktörü olduğunu geçtiğimiz yerel seçimlerde AKP’ye çok net bir şekilde gösterdiğini belirterek, şöyle konuştu:“1 yıl önce Antalya’da bölge toplantılarımızın ilkini gerçekleştirmiştik. O zaman Antalya Büyükşehir Belediye başkanlığı bizde değildi. Bu bir yıl içinde iki önemli seçim yaşadık. 31 Mart seçimlerinde Antalya’daki seçimi kazanan başkanlarımızı mazbatalarını aldılar ve halkımıza hizmet etmeye başladılar. Diğeri 23 Haziran seçimi. Bu seçim İstanbul’da bir yerel seçimde ama tüm Türkiye’nin seçimine dönüştü. Ama halkımızı bu seçimde AKP’ye çok büyük bir ders verdi. ‘Sen sandığa müdahale edersen cezalandırırım’ dedi. İstanbul’da yüzde 54 ile ve tarihi bir oyla Sayın Ekrem İmamoğlu’na seçimi kazandırdı.”

ANTALYA’YI KAZANDIK

“Antalya’da da Büyükşehir’i kazandık. Bunun yanında Antalya’da yıllar sonra kazandığımız ilçelerimizi var. Dolayısıyla 31 Mart Seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi önemli bir başarı kazandı. Bu CHP örgütlerini mücadelesiyle bunun yanında hayatında ilk defa CHP’ye oy vermiş yurttaşlarımızın çabalarıyla başarılmıştır. Tüm bunlar CHP’nin iktidara yürüyüşünün göstergesidir.”

CHP DEMOKRASİYİ SAVUNUYOR

Salıcı, CHP'nin Türkiye siyasetinde demokrasiyi savunduğunu vurgulayarak, “ Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı, Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bedia Özgökçe Ertan ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'ün görevden uzaklaştırılarak yerlerine kayyım atanmasıyla ilgili CHP'ye yöneltilen 'Siz neden HDP'li belediyelere sahip çıkıyorsunuz?' eleştirilerine de yanıt verdi. Salıcı, "Biz bir siyasi partiye ya da adaylarına değil. Biz demokrasiye sahip çıkıyoruz. Ahmet Davutoğlu, AK Parti hükümeti başbakanı ve genel başkanıydı. Başbakanlıktan alındığında CHP çıkıp bu duruma itiraz etti mi? Etti. İstanbul, Ankara, Bursa ve bazı büyükşehir ve il belediye başkanlarını görevden aldığınızda CHP çıkıp 'Halkın seçtiği insanları istifaya zorlayamazsınız dedi mi? Dedi. Onlar da ne CHP'liydi, ne MHP'liydi ne de HDP'liydi" diye konuştu Salıcı, konuşmasında CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun sosyal medya hesabından 7 yıl önce yaptığı paylaşımlar nedeniyle 9 yıl 8 ay 20 gün hapis cezasına çarptırılması kararını da eleştirdi. Kubilay ELDEMİRCİ

 

Editör: TE Bilisim