Tanju Özcan Açıkladı! 'Kusura bakmayın söylemek zorundayım'

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Kartalkaya’da 78 kişinin hayatını kaybettiği otel yangınına ilişkin yürütülen soruşturmayı eleştirerek, “Adalet bir gün herkese lazım olacak” dedi.
Tanju Özcan Açıkladı! 'Kusura bakmayın söylemek zorundayım'

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, sosyal medya hesabından yaptığı video paylaşımında Kartalkaya’da 78 kişinin hayatını kaybettiği otel yangınıyla ilgili başlatılan soruşturmaya dair eleştirilerde bulundu. Başkan Özcan, soruşturmanın gerçekleri ortaya çıkarmaktan ziyade yalnızca Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve bürokratlarını aklamaya yönelik olduğunu öne sürdü.

"Neden bir özel idare yetkilisi gelip bir ifade vermiyor?"

Başkan Özcan videoda İl Özel İdaresi’nden bir yetkilinin ifadesine başvurulmadığını belirterek, “Malumunuz, birkaç gün önce Kartalkaya’da bir facia yaşandı. Bu faciadan sonra bir adliye soruşturması açıldı. Bir adil soruşturma niye açılır? Gerçekleri ortaya çıkarmak için açılır. Bolu’daki soruşturma gerçekleri ortaya çıkarmak için değil, gerçeklerin ortaya çıkmaması için yürütülen, sorunların ortaya çıkmaması için yürütülen bir soruşturma haline geldi. Niye mi bunları söylüyorum? Bir, her şeyi bir tarafa bırakın. Burası Turizm Bakanlığı belgeli bir otel. Turizm Bakanlığı’nın yasa ve yönetmeliklere göre denetlemesi gereken bir otel. Turizm Bakanlığı’nın ne genel ne de yerel yetkililerinden bir kelime bilgi istemedi savcılık. Bakan kendi söylüyor: Burası belediye sınırları dahilinde değil diyor. Buranın ruhsatını veren özel idare. Neden bir özel idare yetkilisi gelip bir ifade vermiyor?” dedi.

“Nerede bu özel şirketin yetkilileri?”

Özcan, yangınla ilgili denetim ve önlemlerden sorumlu olması gereken kurum ve şirketlerin ifade vermediğine de dikkat çekerek, “Çalışma Bakanlığı var Türkiye’de. İş güvenliği önlemlerinin alınıp alınmadığını kim denetleyecek? Çalışma Bakanlığı denetleyecek. Nerede Çalışma Bakanlığı’nın görevlileri? Nerede ifadeler? Bu otelin sahibi ifadesinde diyor ki: ‘FQC Global Danışmanlık isimli bakanlık tarafından yetkilendirilmiş firma bizi yangın, güvenlik, hijyen yönünden sürekli denetliyor’ diyor. ‘Bize herhangi bir şey söylemedi’ diyor. Yine ifadesinde ne diyor ki: ‘15 Aralık’ta denetlendi. Yangın önlemleri konusunda bizi uyaran olmadı’ diyor. Nerede bu özel şirketin yetkilileri? Nerede bu yangın sigortasını yapan firmanın yetkilileri?” ifadelerini kullandı.

“Böyle soruşturma mı olur?”

Başkan Özcan, sadece itfaiyecilerin gözaltında olduğuna dikkat çekerek, “Burada sadece yangını söndürmeye çalışıp can kayıplarını azaltmak için mücadele eden itfaiyeci arkadaşların dışında gözaltında kimse yok. Böyle soruşturma mı olur? Sen olaydan sonra kendi kendine bir belirleme yapıyorsun başsavcılık olarak, sonra bu heyet gidiyor keşif yapıyor, inceleme yapıyor, rapor hazırlıyor. Raporu beğenmiyorsun çünkü Turizm Bakanlığı yetkilidir dediği için raporu beğenmiyorsun, ek bir kişi raporu istiyorsun. Böyle soruşturma mı olur?” dedi.

“Adalet bir gün herkese lazım olacak”

Başkan Özcan, söz konusu soruşturmanın sadece bakanı ve hükümetin atadığı bürokratları aklama amacına hizmet edeceğini belirterek, “Bakın bu soruşturma bu haliyle devam edecekse, bu sadece bakanı ve hükümetin atadığı bürokratları aklamak için başka hiçbir işe yaramaz. Ya kusura bakmayın, ben bunları söylemek zorundayım. Çünkü adalet bir gün herkese lazım olacak” ifadelerini kullandı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.