Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2026 yılı Şubat ayına ilişkin ciro endekslerini yayımladı. Sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörlerini kapsayan toplam ciro endeksi, yıllık bazda artış gösterdi. %34,2 artış gösterirken; aylık bazda ise %2,0 oranında yükseldi. Ekonominin genel gidişatını yansıtan toplam ciro endeksi (2021=100), Şubat ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre %34,2 oranında arttı. Sektörel bazda incelendiğinde en yüksek yıllık artış %36,8 ile ticaret sektöründe görüldü. Ticareti, %34,6 ile hizmet, %31,7 ile sanayi ve %20,2 ile inşaat sektörleri izledi.
Aylık Verilerde Karmaşık Tablo
Ocak ayına göre yapılan aylık değerlendirmede ise toplam ciro %2,0 artış kaydetti. Sanayi sektörü aylık %4,1 ile en güçlü yükselişi sergilerken, hizmet sektörü %2,5, ticaret sektörü ise %1,5 artış gösterdi. Öte yandan, inşaat sektörü aylık bazda %3,0 azalarak diğer sektörlerden negatif yönde ayrıştı.
Bir Sonraki Veri Mayıs'ta
TÜİK verilerine göre takvim ve mevsim etkilerinden arındırılmış bu rakamlar, ekonomideki nakit akışının seyrini gözler önüne serdi. Ciro endekslerine dair bir sonraki kapsamlı veri bülteninin 11 Mayıs 2026 tarihinde yayımlanması planlanıyor.
2022 Model Araç İcradan Satılacak
Korkuteli'de Milli Emlak'tan Satılık Tarla ve Konut Alanı: 22 Milyon TL'lik Dev İhale
Antalya'da 13-14-15 Nisan'da Büyük Elektrik Kesintisi! Hangi İlçeler Etkilenecek?
