SPK'dan 25 Web Sitesine Erişim Engeli

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Türkiye’de yerleşik kişilere yönelik yurt dışı kaldıraçlı işlemler yaptırdığı tespit edilen 25 internet sitesine erişim engeli getirdi. Ayrıca sermaye piyasasına ilişkin birçok izahname, ihraç belgesi ve faaliyet izni onaylandı.
25 Web Sitesine Hukuki İşlem Başlatıldı
Sermaye Piyasası Kurulu, yurt dışında kaldıraçlı işlem yapılmasına aracılık eden ve Türkiye’de yerleşik kişilere yönelik faaliyet gösterdiği belirlenen 25 internet sitesi hakkında erişim engeli kararı aldı. Kurul, ilgili web siteleriyle ilgili gerekli hukuki sürecin başlatıldığını açıkladı. Bu adım, yatırımcıların korunması ve yasa dışı finansal faaliyetlerin engellenmesi adına önemli bir hamle olarak değerlendiriliyor.
Bedelsiz Sermaye Artırımı Onayı
Kurul tarafından 2 şirketin toplam 684 milyon 500 bin TL tutarındaki bedelsiz sermaye artırımı başvurusu onaylandı. Söz konusu işlem iç kaynaklardan ve kar payından karşılanacak şekilde gerçekleşecek.
Borçlanma Aracı İhraçları
SPK, 6 şirketin toplam 12 milyar 44 milyon TL ve 550 milyon ABD Doları tutarındaki borçlanma aracı ihraç başvurusunu onayladı. Onaylanan ihraç belgeleri, şirketlerin belirlenen tutar sınırları içinde borçlanma yapmalarına olanak tanıyacak.
VDMK İhracı Onayı
1 şirketin toplam 25 milyar TL tutarında Varlığa Dayalı Menkul Kıymet (VDMK) ihracına ilişkin tavan ihraç başvurusu kabul edildi. Bu işlem, sermaye piyasalarında alternatif finansman araçlarının kullanımını artırmayı hedefliyor.
Yeni Faaliyet İzinleri
Kurul, 1 adet gayrimenkul şemsiye fonu ve 1 adet girişim sermayesi yatırım fonunun kuruluşuna izin verdi. Ayrıca girişim sermayesi fonu için ihraç belgesi de onaylandı.
Kaynak:Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.