Saraçhane Protestolarında Tutuklanan Gençler İçin Tahliye Kararı

İstanbul 62. Asliye Ceza Mahkemesi, Saraçhane protestoları sonrası tutuklanan 58 kişiden 46’sı hakkında tahliye kararı verdi. Kararda öğrencilik durumu, sabit ikamet ve kaçma şüphesi bulunmaması etkili oldu.
Saraçhane Protestolarında Tutuklanan Gençler İçin Tahliye Kararı

İstanbul 62. Asliye Ceza Mahkemesi, Saraçhane protestoları sonrası tutuklanan 58 kişi hakkında önemli bir karara imza attı. Mahkeme, aralarında öğrencilerin de bulunduğu 46 tutuklu gencin tahliyesine hükmetti. Geriye kalan sanıklar için ise adli kontrol hükümleri uygulanmaya devam edecek.

Tutukluluk tedbiri ölçüsüz

2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu kapsamında yargılanan sanıkların, protestolara katıldıkları gerekçesiyle tutuklandığı hatırlatılan kararda; sanıkların sabit ikametgâhlı olmaları, öğrenci statüsünde bulunmaları ve kaçma şüphelerinin olmaması nedeniyle tutukluluğun ölçülü olmadığına kanaat getirildi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.