Saraçhane Eylemlerine Katılan Gençlerin Duruşması Ertelendi

Saraçhane eylemleri nedeniyle yargılanan, çoğunluğu gençlerden oluşan 99 kişinin davası 3 Ekim 2025 tarihine ertelendi.
Saraçhane Eylemlerine Katılan Gençlerin Duruşması Ertelendi

Saraçhane eylemleri nedeniyle yargılanan, çoğunluğu gençlerden oluşan 99 kişinin davası 3 Ekim 2025 tarihine ertelendi.

İstanbul 62. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü

İstanbul’da düzenlenen Saraçhane eylemlerine katıldıkları gerekçesiyle haklarında dava açılan 99 kişi bugün hakim karşısına çıktı. İstanbul 62. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, sanıkların çoğunluğunu gençler oluşturdu.

Duruşma tarihi 3 Ekim olarak belirlendi

Dava dosyasındaki kapsamlı ifade ve delil incelemeleri nedeniyle mahkeme heyeti duruşmayı ileri bir tarihe erteleme kararı aldı. Yapılan değerlendirme sonucunda bir sonraki duruşma 3 Ekim 2025 tarihinde yapılacak.

Sanıkların büyük bölümü gençlerden oluşuyor

Yargılanan 99 kişilik sanık grubunun büyük bölümünü 18-25 yaş aralığındaki gençler oluşturuyor. Eylemler sırasında gözaltına alınan ve serbest bırakılan bu kişilere “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet” suçlaması yönlendirildi.

Ayrıntılar Geliyor....

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.